Când vor discuta senatorii cererile DNA pentru Gabriel Oprea și Doina Tudor

Publicat: 19 02. 2016, 12:32
Actualizat: 19 02. 2016, 15:15

„Vom discuta, cel mai probabil luni, în Biroul Permanent, ambele cereri”, a precizat Chelaru, pentru MEDIAFAX. Biroul Permanent trebuie să sesizeze Comisia juridică în vederea avizului pentru solicitările DNA, decizia finală aparținând însă plenului Senatului.

Direcția Națională Anticorupție a cerut joi aviz pentru reținerea și arestarea senatoarei Anca Doina Tudor pentru complicitate la luare de mită în dosarul fostului vicepreședinte al ASF, cererea ajungând la Cabinetul președintelui Senatului vineri.

Procurorul șef al DNA a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea și referatul, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a solicita Senatului încuviințarea reținerii și arestării senatoarei Anca Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracțiunea de luare de mită.

De asemenea, cererea DNA de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea a ajuns miercuri la Senat, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz în serviciu, în dosarul fostului șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă, Nicolae Gheorghe.