Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în orașul devenit „celebru” în România după ce povestea garsonierei de 11 metri pătrați a devenit virală

Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în orașul devenit „celebru” în România după ce povestea garsonierei de 11 metri pătrați a devenit virală
SURSA FOTO: Storia
Publicat: 22/06/2022, 16:29
Actualizat: 23/06/2022, 20:39

Când vine vorba de imobiliare, cel mai scump oraș din țară este Cluj-Napoca, unde un apartament cu 2 camere a ajuns să coste 129.500 de euro, adică 2088 euro pe metrul pătrat. Inițial, pe site-ul de anunțuri fusese listat la 1.295.000 de euro, însă a fost o eroare, se pare.

A făcut mare vâlvă un anunț de vânzare a unui apartament din Cluj-Napoca, al cărui preț fusese inițial  1,29 milioane de euro. După câteva zile, sesizând probabil eroarea, proprietarul a modificat prețul, înlocuind cu 129.500 euro,

Apartamentul are 62 de mp este situat pe Calea Turzii în zona metropolitană a orașului, într-un cartier rezidențial și este parțial mobilat. În prețul acestuia este inclus și un loc de parcare suprateran.

”SVN România | Cluj va propune spre vânzare apartament de 2 camere cu suprafaţa utilă de 52,10 mp + balcon de 7,60 mp. Compartimentarea este decomandata, astfel: 1 bucătărie, 2 dormitoare, 1 debara, 1 baie.

Apartamentul se afla la etajul 1 al unui imobil de 5 etaje şi la cerinţa clientului se mai pot face unele modificări (în loc de debara o baie de serviciu, culoarea pereţilor).

Apartamentul este finisat, deţine gresie, faianţă, parchet, geamuri termonan, centrală termică propie, uşi interioare din lemn, uşa metalică la intrare.

Imobilul este situat pe Calea Turzii în imediata proximitate a mijloacelor de transport în comun, a magazinelor, instituţiilor bancare şi de învăţământ.

Preţul apartamentului este de 129.500 euro, în cadru căruia este inclus un loc de parcare suprateran.”, este anunțul postat pe storia.ro.

GÂNDUL a relatat povestea garsonierei de 11 metri pătrați din Cluj care a ajuns virală pe internet pentru prețul cerut de proprietar. Aceasta a fost închiriată la o oră după publicarea anunțului a spus, pentru GÂNDUL, patronul agenţiei imobiliare.

„A fost închiriată unei tinere care va locui acolo. S-a făcut o negociere și s-a ajuns la suma de 180 de euro, pe lună. Garsoniera a fost închiriată la o oră după ce a fost postat anunțul, deci înainte ca ea să ajungă virală”, a mai spus sursa citată.

Anunțul privind închirierea garsonierei de doar 11 metri pătrați, postat pe Facebook de o agenție imobiliară din Cluj, a dus la un val de ironii ale internauților, cele mai multe dintre ele făcând referire la dimensiunile extrem de reduse ale imobilului.

Orașul din România unde un apartament costă cât un loc de parcare în București

La polul opus se situează orașele din sudul țării. Spre exemplu, la Zimnicea, în județul Teleorman, o persoană își poate achiziționa un apartament cu două sau chiar trei camere, pentru doar 12.000 de euro, practic, cât o parcare din București.

Un alt apartament cu două camere, mobilat mai modern se vinde în schimb cu 20.000 de euro.

Tot la Zimnicea găsim și apartamente care costă chiar și 8.000 de euro, chiar mai puțin decât un loc de parcare din cartierele rezidențiale din București.