Cât costă un buletin fals românesc. Un irakian care a plătit prețul și a încercat să-l folosească a avut o surpriză neplăcută

Publicat: 28 09. 2015, 13:21

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Poliția de Frontieră Arad, un irakian de 24 de ani a fost prins în Vama Nădlac legitimându-se, la ieșirea din țară, cu o carte de identitate falsă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Irakianul călătorea în mașina unui român de 39 de ani, din Ilfov, iar documentul de identitate prezentat era românesc, însă, conform polițiștilor de frontieră, nu îndeplinea condițiile de formă și fond al unuia autentic.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră, pentru verificări, afându-se identitatea reală a irakianului, care este posesor al unui permis de ședere în România.

Tânărul a declarat că și-a procurat documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, contra sumei de 4.700 euro, deoarece intenționa să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen. El este cercetat penal în stare de libertate pentru fals privind identitatea și tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Totodată, șoferul român este cercetat pentru trafic de migranți.