Cauza morții elevei care ar fi căzut de la etajul unei vile din Bușteni

Publicat: 09 01. 2013, 11:54
Actualizat: 09 01. 2013, 14:08

Cauza decesului elevei de 13 ani din București care ar fi căzut de la etajul unei vile din Bușteni a fost un stop cardio-respirator, medicii încercând timp de aproape o oră să o resusciteze, fără a putea să-i repornească inima, a declarat directorul medical al Spitalului Orășenesc din Sinaia.

Directorul medical al Spitalului Orășenesc din Sinaia, medicul Constantin Roman Tămăduianu, a declarat, miercuri, că fata a făcut stop cardio-respirator marți seară, la ora 22.05, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de aproape o oră, fără a reuși să-i repornească inima, astfel încât la ora 22.58 a fost declarat decesul copilei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adolescenta a făcut stop cardio-respirator și marți dimineață, când a fost adusă la spitalul din Sinaia, medicii reușind atunci să repornească inima fetei după câteva ore de masaj cardiac extern.

Directorul medical al Spitalului Orășenesc Sinaia a mai spus că fata suferea, pe lângă „hipotermie severă”, și de „politraumă prin cădere de la înălțime” și că în aplicarea tratamentului „nu s-a pus problema” ca medicii să ia în calcul ipoteze precum consumul de alcool sau somnambulismul.

„A fost un miracol că a supraviețuit atât”, a spus directorul medical al spitalului din Sinaia, referindu-se la faptul că fata a fost găsită în stare critică și cu o temperatură a corpului extrem de scăzută.

Medicul Constantin Roman Tămăduianu a precizat că în aplicarea tratamentului și a protocolului în cazul pacientei medicilor „nu le-au lipsit nici aparate, nici medicamente”.

Familia fetei, ajunsă la spitalul din Sinaia în cursul dimineții de marți, a stat în spital pe tot parcursul zilei și a primit consiliere din partea personalului spitalului.

Eleva de 13 ani a încetat din viață, marți seară, la Spitalul Orășenesc Sinaia.

Ea a fost găsită, marți dimineață, în comă profundă și șoc hipotermic, după ce ar fi căzut de etajul unei unități de cazare și a stat mai multe ore în frig.

Fata a supraviețuit peste 12 ore din momentul în care a fost găsită cu temperatura corpului de 19,5 grade. În cursul zilei de marți, medicii de la SMURD și cei de la centrul de primiri urgențe al spitalului din Sinaia i-au făcut încontinuu masaj cardiac extern, iar după câteva ore inima ei începuse să bată singură, însă tânăra, al cărei corp ajunsese la o temperatură de peste 30 de grade, respira cu ajutorul aparatelor.

Fata urma să fie transportată la o unitate sanitară din București în momentul în care transportul nu ar fi prezentat vreun risc pentru viața ei.

Familia elevei, care în cursul zilei de marți a ajuns la spitalul din Sinaia, a cerut medicilor discreție în ceea ce privește starea acesteia.

Eleva, aflată în tabără, era cazată într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei.

Poliția ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar și ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Horia Toma, afirma că tabăra este organizată printr-o asociație nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce și editura Gil, specializată în tipărirea de carte școlară.

Fata era elevă în clasa a VII-a la Școala nr. 56 „Jose Marti” din Sectorul 2 al Capitalei și obținuse medalia de argint la olimpiada națională de matematică.

Rozica Ștefan, directorul Școlii generale nr. 56 „Jose Marti”, a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învățământ, care nu are cunoștință despre aceasta.

„Nefiind organizată de școală, noi nu avem cunoștință de această tabără, nu știm cum au aflat părinții despre aceasta”, a declarat Rozica Ștefan.

Ea a precizat că în incinta școlii nu a fost niciun anunț despre această tabără, iar trimiterea elevilor în această tabără este „categoric” opțiunea părinților.