CCR: Alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost nelegală / Orban îl numește „Matusalem”

Publicat: 22 01. 2020, 15:23

Meleșcanu anunță că nu exclude varianta de a candida din nou pentru șefia Senatului

Teodor Meleșcanu a declarat, miercuri, că își va asuma prerogativele pe care le are până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, care admite că numirea sa în funcția de președinte al Senatului a fost nelegală. El a subliniat că nu exclude să candideze din nou pentru șefia Senatului.

„A fost admisă sesizarea. Având în vedere că este o premieră așteptăm considerentele CCR pentru a proceda în consecință. (….) Până la publicarea in MO, partea I, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicare vom face tot ce este necesar pentru a găsi cea mai bună soluție în acest caz”, a spus Teodor Meleșcanu, în cadrul unei conferințe de presă, la Senat.

Întrebat dacă ia în calcul să candideze din nou pentru șefia Senatului, Meleșcanu a afirmat că vor exista consultări și că toate variantele sunt posibile.

„Vom vedea după ce se publică în Monitorul Oficial. O să avem consultări, vedem. Toate posibilitățile sunt deschise”, a subliniat Meleșcanu.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului.

Orban îl numește „Matusalem” pe Teodor Meleșcanu, după decizia CCR în privința numirii sale la Senat

Ludovic Orban l-a numit „Matusalem” pe Teodor Meleșcanu, miercuri, în debutul unei dezbateri privind fondurile europene. Premierul Orban a transmis presei că dacă va da declarații, să fie întrebat despre fondurile europene, nu despre decizia CCR „în cazul lui Matusalem”.

„După 45 de minute, o oră o să vin la declarații. Dar sa ma întrebați de fondurile europene nu despre decizia Curții Consituționale în cazul lui Matusalem”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, în debutul unei dezbateri pe tema fondurilor europee, la Palatul Victoria.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului, potrivit unor surse ale instituției.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, cu susținerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Știrea inițială. CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Judecătorii Curții au amânat în mai multe rânduri această sesizare.

Sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Senatului nr.36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea președintelui Senatului a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Alianței Liberalilor și Democraților, ai grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mișcarea Populară, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum și de senatori neafiliați.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, cu susținerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.