Ce a făcut un bărbat din Capitală, după ce a găsit un portofel cu bani pe stradă

Publicat: 04 05. 2018, 11:23
Actualizat: 04 05. 2018, 12:39

„Mergeam spre casă, stau în Piața Amzei și l-am găsit pe jos, l-am luat, m-am uitat în el, avea niște acte, am încercat să caut un număr de telefon, nu am reușit și m-am gândit că cea mai bună idee este să îl aduc la Secția 1. M-am gândit că fiecare om muncește greu pe banii lui. Era pe jos, era noapte, cam 1 noaptea și aproape am călcat pe el. Erau niște cărți de credit de la bănci, niște bani, 800 de lei. Mi-a mulțumit, am apreciat foarte mult. Comandantul secției m-a sunat personal să îmi mulțumească, a fost un gest frumos din partea lui. Mă gândesc că este un gest normal”, a declarat George Sebe, un bărbat de 53 de ani din București.

„Mi-am dat seama a doua zi, căutând cheile, când am ridicat bagajele au căzut cheile. Nu sunt de aici, dar având o firmă de prestări servicii aveam ceva colaborări în București. Am stat o zi, am dat anunț să suspend cardurile și am vrut să dau și al treilea card, dar m-a sunat de la Poliție”, a declarat Vasile Morar, bărbatul care și-a pierdut portofelul.

După ce polițiștii au fost sesizați în legătură cu portofelul pierdut, aceștia au luat legătura cu proprietarul prin intermediul rețelelor sociale.

„Din documentele care au fost găsite în acel portofel colegii de la Secția 1 au comunicat cu domnul respectiv prin intermediul unei rețele de socializare, i-au transmis un mesaj și așa s-a realizat contactul. Din momentul în care au apărut rețelele sunt folosite și de ce să fim ancorați în tot soiul de gândiri, folosim absolut tot ce se poate folosi și pentru identificarea în acest caz a persoanei care rămăsese fără documente și în alte situații. Este firesc să ne adaptăm vremurilor. A fost un anunț pe rețeaua e socializare, domnul s-a prezentat și acum putem vorbi despre doi oameni mulțumiți sufletește”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

Astfel, vineri dimineața, Vasile Morar a mers la Poliție pentru a își recupera bunurile.

„Acum 30 de ani am făcut și eu la fel, am găsit portofelul unui medic și i l-am dat cu bani cu tot. Suntem vecini în Mendeleev, mergem la o palincă pentru că sunt din Oradea”, a mai declarat bărbatul.

„Îi mulțumim domnului pentru gestul făcut, este un gest de normalitate. Este o dovadă că suntem oameni, că se poate, ne bucurăm că un om s-a liniștit pentru că era destul de supărat și pentru acte și pentru bani. Sunt foarte multe situații în care sunt depuse plângeri pentru că nu își găsesc bunuri și aici nu vorbim doar de portofele, pot fi și alte obiecte mici, cert este că aceste gesturi din păcate sunt, deocamdată, cu titlu de excepție”, a mai spus Diana Sarca.