Ce a făcut un ieșean, după ce a găsit peste 5.000 de euro în fanta unui bancomat. „În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că…”

Ce a făcut un ieșean, după ce a găsit peste 5.000 de euro în fanta unui bancomat. „În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că...”
Sursa FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 04/02/2021, 17:19
Actualizat: 04/02/2021, 18:09

Un bărbat din municipiul Iaşi, în vârstă de 50 de ani, a găsit – în a doua zi a anului – peste 5.000 de euro în fanta unui bancomat din oraș. Acesta nu a stat pe gânduri şi a anunţat imediat Poliţia, dar şi Banca respectivă, potrivit unui comunicat remis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi și citat de Radio România Iași.

Întâmplarea a avut loc în data de 2 ianuarie, când bărbatul a mers la un bancomat din municipiul Iaşi pentru a retrage o sumă de bani şi a observat în fanta de eliberare a banilor peste 5.000 de euro.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că la acel bancomat, în urmă cu puţin timp, se prezentase un alt bărbat, care a depus o sumă mai mare decât cea acceptată de aparat, transferul fiind respins, iar tranzacţia anulată. Acesta nu a observat că operaţiunea nu a fost finalizată, uitând şi cardul în bancomat. Ulterior, după constatarea lipsei cardului, a revenit la unitatea bancară, situaţia fiind clarificată”, precizează IPJ Iași.

Poliţiştii au apreciat gestul ieşeanului, care a returnat suma de bani găsită în aparat, iar conducerea Secţiei 3 Poliţie Iaşi i-a înmânat o scrisoare de mulţumire pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

Bărbatul de 50 de ani, felicitat de Poliția din Iași (FOTO: Radio România Iași)

O româncă a devastat un bancomat în Italia. Femeia de 38 de ani a fost plasată în arest la domiciliu

O româncă în vârstă de 38 de ani, rezidentă în localitatea italiană Biancavilla, din provincia siciliană Catania, a distrus în seara de luni, 1 februarie 2021, un bancomat Unicredit situat pe via Vittorio Emanuele. Carabinierii au reținut-o imediat pe femeie, care nu a opus rezistență. Aceasta a fost plasată în arest la domiciliu.

Potrivit presei italiene, citată de rotalianul.com, femeia a fost surprinsă în jurul orei 20.00, în timp ce lovea cu ciocanul ATM-ul Unicredit și oamenii legii s-au gândit imediat la un furt. În urma percheziției, militarii au găsit asupra româncei și o foarfecă.

Agresoarea a lovit cu ciocanul și ușa de sticlă de la intrarea în bancă. Nu se știe de ce a recurs la acest gest, dar femeia a fost plasată în arest la domiciliu pentru tentativă de furt.

Românca nu a opus rezistență în fața carabinierilor. Anchetatorii au preluat imaginile de pe camerele video de supraveghere de la bancă pentru a încerca să deslușească motivația din spatele acțiunii de vandalizare a bancomatului.

O femeie a făcut infarct și a murit în clădirea Primăriei din Iași, unde mersese să își rezolve o problemă. Soțul ei decedase în urmă cu două luni

O femeie de 68 de ani a făcut infarct și a murit, joi, în clădire Primăriei din Iași, unde mersese pentru a rezolva o problemă de natură fiscală, care viza regimul juridic al locuinței în urma decesului soțului, survenit în urmă cu circa două luni.

Reprezentanții Primăriei Iași spun că femeia a fost îndrumată, de polițistul local care asigură accesul contribuabililor în Corpul B al Primăriei, să meargă la camera 3 de la etajul 1.

Persoana s-a așezat pe un scaun, pentru a-și pregăti documentele în vederea rezolvării problemei pentru care venise. La un moment dat, angajații din cadrul Compartimentului Registratură Persoane Fizice al Centrului de Informații pentru Cetățeni au auzit scaunul căzând și, împreună cu mai mulți contribuabili aflați în incintă, au intervenit în ajutorul femeii. Întrucât aceasta nu răspundea ajutorului oferit, un contribuabil a început să realizeze manevre de resuscitare, anume masaj cardiac. În același timp a fost apelat numărul unic de urgențe 112 în vederea anunțării evenimentului”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom