Ce soluții a găsit Metrorex pentru haosul de la metrou

Publicat: 27 10. 2016, 12:47
Actualizat: 31 10. 2016, 15:58
Ieri dimineață, stațiile Victoriei și Unirii au fost arhipline, iar în pasajele care fac accesul spre magistrale a fost o aglomerație de nedescris. Traficul ar fi fost dat peste cap din cauza unei defecțiuni la o garnitură de tren, susțin reprezentanții Metrorex.
 
Săptămâna trecută, bucureștenii s-au lovit de aceași problemă în stațiile de la Victoriei, Unirii și Romană. Trei femei au leșinat și au avut nevoie de intervenția SMURD, iar conducerea Metrorex a declarat că întârzierile au intervenit deoarece trenurile nu pleacă din stație până nu acordă primul ajutor victimelor.
 
Metrorex a făcut publice soluțiile găsite pentru fluidizarea traficului. În primul rând, este nevoie de suplimentarea numărului de trenuri, în special la orele de vârf. De asemenea, este necesară și suplimentarea echipelor de conductori la capetele de magistrale pentru a nu se mai pierde timp. Și realizarea unor grafice de circulație pentru a evita sosirea simultană a trenurilor în stațiile aglomerate face parte dintre măsurile necesare, scrie digi24.