Ce știa Băsescu despre Dorin Cocoș și șefii ANRP

Publicat: 17 04. 2015, 22:58
Actualizat: 18 04. 2015, 09:53

Întrebat, la Realitatea TV, dacă știa că Dorin Cocoș este una dintre verigile importante între șefii ANRP și cei care investigau peste trei miliarde de euro din retrocedări, fostul președinte Traian Băsescu a afimat: „Nu, dacă aș fi știut, aș fi luat măsuri să informez instituțiile statului, așa cum am făcut-o imediat ce m-a informat doamna Udrea că sunt nereguli acolo”.

Omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni „pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP” în vederea soluționării dosarului în care Gheorghe Stelian cerea despăgubiri pentru terenul supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Acet lucru este susținut într-o declarație dată anchetatorilor ce instrumentează cauza despăgubirilor, conform unor documente DNA care au stat la baza deciziei de arestare a șefei DIICOT Alina Bica.

În respectiva declarație se mai afirmă că Gheorghe Stelian a cumpărat de la un anume Dino Sinigalia, în 2010, drepturi litigioase pentru terenul de 13 hectare din zona Plumbuita.

„După aceea, Dorin Cocoș a garantat că totul va fi bine ….După ce s-a nominalizat un evaluator, GS i-a dat un plic cu bani ….100.000 lei.. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, …valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei, și Dorin Cocoș a cerut 10.000.000 euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluționării dosarului…. Cocoș Dorin, în mai multe tranșe, suma de aproximativ 10.000.000 euro”, a mai spus persoana audiată de anchetatori, citată în aceleași documente.

Cocoș a fost trimis în judecată în 25 februarie în dosarul „Bica1”. Omul de afaceri este judecat pentru două fapte de trafic de influență și dare de mită.