Cele trei mistere din ziua în care ADRIAN NĂSTASE s-a ÎMPUȘCAT

Cele trei mistere din ziua în care ADRIAN NĂSTASE s-a ÎMPUȘCAT
Publicat: 22/06/2012, 08:59
Actualizat: 23/07/2012, 18:19

Ziua în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare, apoi s-a împușcat â, a ridicat trei mari întrebări care și-au primit, pe parcursul zilei de astăzi, răspunsurile. Ce s-a întâmplat în casa din Zambaccian numărul 16, între Adrian Năstase și polițiști, ce s-a întâmplat în ambulanța în care l-a transportat pe Năstase la spital și de ce a fost el operat abia după 11 ore de la tentativa de sinucidere.

Surse apropiate familiei Năstase au declarat pentru gândulministrul de Interne Ioan Rus i-a telefonat lui Adrian Năstase după ce a fost emis mandatul de aducere la arest, pentru a stabili cum va fi adus fostul premier în arest. Discuția a fost confirmată de ministrul Ioan Rus.

Polițiștii care au sosit să îl preia pe Adrian Năstase fac parte din Serviciul Urmăriri al Poliției Capitalei și sunt unii dintre cei mai experimentați în acest domeniu. Ioan Rus a convenit cu polițiștii ca aceștia să fie toți în civil, pentru a nu-i provoca o reacție depresivă lui Adrian Năstase, a cărui stare suicidală a fost sesizată de Ioan Rus în discuția telefonică, conform surselor gândul.

Când Adrian Năstase și-a exprimat dorința de a lua câteva cărți din birou, unul dintre polițiști i-a spus că nu îl poate lăsa neînsoțit. Adrian Năstase a fost de acord și, ajunși în birou, fostul premier i-a adresat o replică uluitoare: „Îmi pare rău că trebuie să asiști la asta”.

În câteva secunde, Adrian Năstase a scos revolverul de sub o carte și l-a dus la tâmplă, iar polițistul a avut prezența de spirit să sară asupra fostului premier și să îl împiedice. Glonțul i-a intrat lui Năstase în gât, din spate înspre față, lucru care denotă că între el și polițist a avut loc o scurtă luptă, conform surselor gândul. Fostul premier a fost scos ulterior pe targă, cu un fular în jurul gâtului. În imagine se vede însă un mic detaliu: sub fular este ceea ce pare a fi un bandaj medical.

Ambulanța lui Năstase

După ce Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a fost apelat prin intermediul seviciului 112. Reprezentanții serviciului 112 au precizat că nu pot oferi nici un detaliu despre acest apel, deoarece aceste informații intră sub incidența legii protecției datelor cu caracter privat. Relatările din presă arată ca la ora 23.15 o ambulanță a ajuns la locuința din Zambaccian.

Conform surselor gândul, ambulanța era pregătită să intervină, în apropierea străzii Zambaccian, pentru că ministrul Ioan Rus a vrut ca totul să fie pregătit în cazul în care Adrian Năstase încearcă să se sinucidă.

Gândul a încercat să afle ce au constatat oficial medicii care i-au acordat primul ajutor lui Adrian Năstase, după ce acesta a încercat să se împuște și a fost introdus în ambulanță. Alis Grasu managerul Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a declarat ca familia Năstase, prin avocați, a solicitat ca niciun detaliu legat de intervenția medicilor de pe ambulanță să nu fie făcut public.

„Familia, prin avocați, a cerut asta, în plus există și o anchetă în derulare, astfel că noi nu putem să facem niciun fel de comunicare”, a declarat Alis Grasu pentru gândul.

Faptul că Adrian Năstase a fost operat abia la 11 ore de la tentativa de sinucidere a ridicat multe semne de întrebare.

Doctorul Șerban Brădișteanu a precizat că atunci când a fost adus la spital, Adrian Năstase avea puseu hipertensiv și cu sângerare care era sub pansament. Brădișteanu a arătat că fostul premier este diabetic, cardiac și hipertensiv.

Întrebat de gândul de ce Năstase a fost operat după 11 ore de la incident, doctorul Brădișteanu a făcut următoarea precizare: „Operația a fost făcută după 11 ore pentru că era nevoie de stabilizarea funcțiilor vitale și pentru investigații. A fost o decizie luată de toată echipa de medici”.

Joi dimineață, între orele 10.00 și 11.00, Adrian Năstase a fost operat sub microscop, în Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală.

De altfel, atât medicii, cât și avocații lui Năstase au subliniat mereu că rana fostului premier nu este gravă, lucru care ar putea explica de ce operația nu a avut loc imediat.

Detaliile medicale ale operației lui Adrian Năstase

„Ceea ce ne-am propus am reușit să realizăm. Operația s-a terminat, am aplicat protocolul pe care îl utilizăm în cazul traumatismelor prin împușcare. Din fericire, nu au fost leziuni vitale, nu au fost afecatate formațiuni anatomice de importanță vitală. Pot spune că pacientul nostru a fost norocos. Sperăm să rămână doar cu cicatrici”, a declarat șeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, unul dintre medicii care au participat la operație.

Intervenția chirurgicală, care a început joi, la ora 10.00, și a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, în principal, îndepărtarea țesuturilor distruse pe traseul glonțului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe și de glanda tiroidă.

Năstase a fost operat sub microscop, deoarece a fost vorba despre o intervenție chirurgicală de mare finețe.

La aceeași operație, au fost făcute și intervenții de chirurgie plastică și reparatorie, acolo unde a fost cazul.

Intervențiile de chirurgie vasculară au fost efectuate de medicul Șerban Brădișteanu, iar cele de chirurgie plastică și reparatorie, de Ioan Lascăr. În sala de operație s-a aflat însă o întreagă echipă medicală pluridisciplinară.

Înainte de a fi pregătit pentru operație, fostul premier a fost vizitat în salon de soție și de unul dintre băieți.

Adrian Năstase a avut patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară.

Glonțul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona mușchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoșat sub claviculă și a ieșit prin dreapta, prin mușchiul deltoid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”