CFR: Vagoanele care ard sunt carcase nefolosite. Circulația trenurilor, neafectată

Publicat: 23 08. 2012, 16:22
Actualizat: 27 09. 2018, 20:39
Vagoanele care ard sub Podul Grant erau "niște carcase" din grupa tehnică Basarab, nu mai erau folosite în circulație, iar în Gara de Nord traficul feroviar nu este afectat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt de la CFR, Oana Brânzan.

Vagoanele care ard sub Podul Grant erau „niște carcase” din grupa tehnică Basarab, nu mai erau folosite în circulație, iar în Gara de Nord traficul feroviar nu este afectat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt de la CFR, Oana Brânzan.

„Cele trei vagoane fac parte din grupa tehnică Basarab. Cauzele izbucnirii incendiului nu se cunosc încă, dar circulația trenurilor în Gara de Nord se desfășoară conform graficului”, a spus Oana Brânzan.

Ea a precizat că cele trei vagoane aparțin CFR Călători, dar sunt doar „nniște carcase” care nu mai erau folosite.

Purtătorul de cuvânt al CFR a mai spus că după stingerea incendiului se va face o anchetă pentru a se afla cauzele care au dus la producerea acestuia.

Mai multe vagoane ale unui tren de călători aflat în zona podului Grant din Capitală au fost cuprinse de flăcări, joi după-amiază, pompierii intervenind la fața locului, pentru stingerea incendiului, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ISU București.

Potrivit surselor citate, garnitura de tren care a luat foc se află pe o linie secundară.

Incendiul se manifestă violent, cu flacără deschisă, în zonă fiind mult fum.

Pompierii intervin cu patru autospeciale cu apă și spumă.

În apropierea vagoanelor care au luat foc se află și alte garnituri de tren.