Cinci bărbați racolau fete prin metoda „Loverboy” și le obligau să se prostitueze în România și în Germania. Ce au descoperit anchetatorii

Publicat: 26/08/2019, 13:58

Potrivit unui comunicat transmis luni de DIICOT, cei cinci bărbați care făceau parte dintr-o grupare care racola tinere pentru prostituție au fost reținuți.

Cei cinci au vârste cuprinse între 21 și 53 de ani.

De asemenea, o tânără de 28 de ani, care are antecedente penale în Germania și alta de 24 de ani au fost puse sub control judiciar, fiind acuzate de trafic de minori și trafic de persoane, precum și aderare la grupul infracțional organizat.

„În perioada 2014 – iulie 2019, la diferite intervale de timp, inculpații au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, trei persoane vătămate minore (una dintre ele diagnosticată cu diabet) pe care prin constrângere psihică și fizică, prin menținere în eroare și șantaj emoțional, limitându-le libertatea de comunicare și mișcare, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat și controlat în scopul exploatării sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locații Germania. De asemenea, în perioada 2015 – aprilie 2019, inculpații au recrutat prin inducere în eroare, utilizând aceeași metodă „Loverboy”, alte cinci victime majore, pe care prin violență fizică și verbală, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat și controlat în scopul exploatării sexuale, pe perioade diferite de timp, în diferite locații pe raza municipiilor Brașov și Galați precum și pe teritoriul Germaniei”, arată procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Persoanele care făceau parte din grupare ar fi adunat peste 310.000 de euro de pe urma fetelor.

Potrivit anchetatorilor, unele dintre fete, atât majore, cât și minore, au fost lăsate să revină în România doar în momentul în care inculpații au aflat că rudele tinerelor au făcut penale.

În urma perchezițiilor efectuate în județele Galați și Vaslui, anchetatorii au ridicate 1.140 lire sterline și 52.000 euro, bijuterii de aur, accesorii a unor branduri de lux, un pistol calibru 9 mm, o sabie, opt doze de droguri de mare risc și mijloace materiale de probă (înscrisuri, medii de stocare, etc.).

De asemenea, au fost confiscate două mașini de lux, cu o valoare estimativă de 60.000 euro.

La sediul DIICOT Galați au fost aduse, pentru a fi audiate, un număr de 17 persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase