Cinci persoane din Mureș, la spital după ce au vrut să stingă un foc, dar au turnat benzină peste el

Publicat: 19 11. 2021, 11:19
Sursa foto: Mediafax - caracter ilustrativ

Cinci persoane au fost la un pas de o mare tragedie. Una dintre ele a încercat să stingă jarul de pe covor, dar a pus benzină. Întreaga familie, printre care și un copil de 7 ani, a ajuns la spital cu arsuri grave.

Incidentul a avut loc în oraşul Sărmașu, din judeţul Mureș. După ce au făcut focul în sobă, familia a observat că a căzut jar pe covor. Cineva a încercat să stingă jarul, însă a pus benzină.

Victimă: Cum a făcut focul frate-miu, a căzut nişte jar pe covor şi a luat foc. A sărit imediat să stingă focul, dar nu s-a mai uitat pe ce pune mâna.

Bărbatul a crezut că este apă, nu benzină. „Aluat bidonul cu benzină şi a aruncat benzină în loc de apă”, a spus una dintre victime.

„Ceilalţi au sărit să ajute la stingerea flăcărilor însă nu au reuşit. Focul le-a cuprins hainele şi cu greu au reuşit să scape.”

Victimă: Cum am aruncat bidonul afară a sărit pe noi.

Reporter: Tu unde eşti ars?

Victimă: La mână.

Reporter: Şi tu unde eşti ars?

Victimă: Peste tot. M-am dus să sting şi eu focul. Şi unde să mai stingi focul că, dacă a sărit pe tine unde să mai stingi tu focul.

Un copil de 7 ani a suferit arsuri grave

Printre victime se află și un copil de doar 7 ani, acesta suferind cele mai severe arsuri. Băiatul a fost transportat la spitalul din Târgu Mureş.

Asistentă: Este un băieţel. El este cel mai grav. Un băieţel de 7 ani.

Mihai Cicedea – voluntar UPU SMURD Târgu Mureș: O arsură de aproximativ 7% din suprafaţa corporală prin flacără deschisă. Prezenta arsuri la nivelul gâtului, părţii inferioare a feţei şi membrele superioare.

Asistentă: Fata la picioare. Băiatul mai mare de 25 de ani-  hemitorace drept, abdominal şi braţul drept.