Cine e medicul din SUA care l-a declarat pe Nicușor Constantinescu netransportabil: „Am început cu deosebit succes să practicăm ceea ce se numește cosmetologie și estetică cosmetică”

Publicat: 08 07. 2014, 17:32
Actualizat: 06 07. 2016, 10:03

Depuse astăzi la instanță de avocatul lui Nicușor Constantinescu, documentele suplimentare care susțin că președintele CJ Constanța ar avea „viața în pericol” dacă ar pleca din Statele Unite pentru a reveni în România, unde DNA îl vrea arestat, poartă semnătura unui controversat medic de origine română.

Doctorul generalist Șerban Ion Cocioba, în vârstă de 66 de ani, are în prezent două cabinete în Manhattan și practică medicina în SUA din decembrie 1990, când și-a obținut licența în New York. Numele său a fost amestecat într-un scandal de luare de mită în 1999, iar în 2000 a fost amendat și arestat la domiciliu pentru un răspuns fals în cererea de înregistrare la Drug Enforcement Agency, a relatat Hotnews.

Indicat de Consiliul Județean Constanța ca medic la clinica Medical Metamorphosis din New York, Șerban Ion Cocioba apare, în realitate, afiliat la doar două clinici, cu alte nume. Este vorba de Lenox Hill Hospital și Beth Israel Medical Center – Kings Highway Division din Brooklyn.

Într-un interviu acordat în urmă cu cinci ani dr. Cocioba își făcea reclamă noului cabinet mutat din Queens Bulevard, unde avea o clinică, pe 54th Street în Manhattan, descriindu-și, în linii mari și specialitatea. „Aicea pe lângă medicină internă și pe lângă practica de familie, pe lângă medicină generală am început cu deosebit suscces să practicăm ceea ce se numește cosmetologie și estetică cosmetică. O să continuăm să o să practicăm la cel mai înalt nivel posibil”, spunea medicul.

Pe de altă parte, Nicușor Constantinescu s-a operat la spitalul John Hopkins din SUA, având nevoie potrivit rapoartelor medicale prezentate de îngrijiri speciale ale unui medic urolog.

Medicul generalist a fost cel care a supravizat practic raportul medical de la spitalul John Hopkins, conchizând:  „Din punctul meu de vedere, văzând dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia în Romania. Transportarea pacientului pe distanțe lungi poate pune în pericol viața pacientului și poate anula toate eforturile medicale făcute până acum pentru salvarea vieții acestuia„.

Interviul a fost acordat unui alt român stabilit în SUA, John Gabrian Marinescu, în ianuarie 2009. După colaborarea cu Nicușor Constantinescu, medicul nu a putut fi contactat.