Cine era şoferul ucis de un bolovan prăbuşit în Defileul Jiului. Venise din Spania, pentru o pomană, dar natura i-a luat viața

Publicat: 03 10. 2022, 21:17
Actualizat: 03 10. 2022, 21:18
Sursă Foto - Observator.ro

Din păcate, pentru ca drumurile naționale să devină o prioritate pentru autorități, a fost nevoie de o tragedie. Verificarea versanților a intrat acum în atenția celor de la putere. Dar, înainte de asta, un șofer și-a pierdut viața în urma prăbușirii unui bolovan uriaș în Defileul Jiului.

După ce duminică un şofer şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui bolovan uriaş în Defileul Jiului, astăzi, drumarii montau de zor plase de protecţie în zonă.

Cu toate astea, cei care traversează şoseaua dintre munţi se tem în continuare pentru siguranţa lor.

În zona Mănăstirii Lainici a fost montată o plasă de protecţie pe stâncă. Drumarii spun că e o pură coincidenţă că lucrarea vine la o zi distanţă după accidentul petrecut în Defileul Jiului.

Reporter: Lucrarea asta era în plan sau e după ce s-a întâmplat ieri?

Drumar: Nu, era în plan, doamnă.

Reporter: Unde urmează să mai puneţi plasă?

Drumar: Numai aici. Aici şi acolo, în faţa mănăstirii.

Reporter: Cât de adânc e pus în stâncă?

Drumar: Trei metri.Cine era şoferul strivit de bolovan pe Defileul Jiului.

O pomană l-a costat viața

Bărbatul era stabilit în Spania, dar venise de curând acasă pentru a participa la o pomană. Duminică, se întorcea de la Prislop, de la mormântul lui Arsenie Boca. În maşină cu el se aflau soţia, sora acesteia şi cumnatul lui.

Cei trei pasageri au scăpat cu viaţă, dar şoferul s-a stins din viață. De asemenea, în zonă, versantul nu avea plasă de protecţie.

„Unde se formează torente nu se pot pune plase, pentru că aluviunile când ar trece, ar smulge şi plasa şi ar duce-o pe toată pe amplasamentul drumului. Verificăm acele bucăţi de rocă care ar prezenta un risc de desprindere şi le deblocăm noi de pe versant astfel încât să nu cadă”, a declarat Cristian Pistol, director general CNAIR, potrivit Observator.ro.