Cine este noua șefă a elevilor din România

Publicat: 09 02. 2013, 11:39
Actualizat: 22 10. 2014, 15:40

Iulia Miron de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, este noul lider al elevilor din România. Eleva a fost aleasă vineri seara în cadrul Adunării Generale a Elevilor care are loc la Galați în perioada 7-10 februarie.

Iulia Miron a fost aleasă cu un număr de 16 voturi din 45.

În prima lună de mandat Iulia își propune să convingă Ministerul Educației să aprobe statutul elevului și să discute cu oficialii de la minister despre programul „Școala Altfel”. Un al obiectiv al Iuliei este ca organizația a cărei președinte a fost aleasă să adere la Uniunea Europeana a Consiliilor Elevilor(OBESSU).

„Să vă spun un banc, să ne destindem puțin: Aristotel a murit. Platon a murit. Nici eu nu mă simt prea bine. Trebuie să aderăm la OBESSU. Avem deschidere către Europa, batem la ușa Uniunii Europene (…) Imi place să discutăm”, le-a spus Iulia colegilor ei.

Iulia a concurat pentru președinția Consiliului Național al Elevilor alături de Călin Cocis, liderul elevilor din Sibiu și Teodor Blidaru, liderul elevilor din Vâlcea.

Consiliul Național al Elevilor funcționează ca structură consultativă a Ministerului Educației Naționale și este alcătuit din președinții consiliilor județene ale elevilor din țară.

Sursa Foto: cristeaalin.wordpress.com