Clarvăzătoare Ildiko Balmuș, reținută pentru înșelăciune

Publicat: 19 06. 2015, 11:27

Polițiștii Capitalei, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au pus în aplicare, joi dimineață, un mandat de percheziție domiciliară și cinci mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Surse din Poliție au declarat pentru MEDIAFAX că au fost aduse la audieri Ildiko Kovacs Balmuș, în vârstă de 46 de ani, soțul ei, Gelu Balmuș, de 45 de ani, fiica ei, Timea Farkas, de 26 de ani, băiatul ei, Tiberius Balmuș, de 23 de ani, și un alt tânăr, Szollar Miklos, de 23 de ani.

Potrivit Poliției Capitalei, aceștia erau specializați în comiterea infracțiunilor de înșelăciune. În perioada decembrie 2014 – iunie 2015, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au documentat activitatea grupului infracțional.

„Astfel s-a stabilit faptul că bănuiții, prin folosirea de nume și calități mincinoase, sub pretextul efectuării unor tratamente miraculoase de vindecare, au pretins și primit de la mai multe persoane vătămate sume de bani cuprinse între 500 și 120.000 de lei”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale, cu cele două femei în stare de reținere, urmând a fi prezentate magistraților.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Ildiko Balmuș este cunoscută în media pentru calitățile de clarvăzătoare, cu ajutorul cărora ar fi rezolvat crime, implicându-se și în cazul Elodia, și cele de vindecătoare.