Cod portocaliu de vijelii și grindină în aproape toată țara

Cod portocaliu de vijelii și grindină în aproape toată țara
Sursă ANM
Publicat: 27/07/2022, 15:45
Actualizat: 27/07/2022, 15:58

Meteorologii au emis o avertizare meteo de furtuni și vijelii, care intră în vigoare de astăzi, 27 iulie, începând cu ora 14.00. Sudul României este în continuare sub cod portocaliu de caniculă.

ANM anunță că urmează alte zile caniculare, în timp ce anumite zone vor fi lovite de vijelii si ploi abundente.

Sudul României înregistrează din nou temperaturi de aproape 40 de grade Celsius. Totuși, Bucureștiul și alte 14 județe se află sub cod portocaliu.

În mai multe zone va fi instabilitate atmosferică, mai exact, sunt așteptate vijelii și ploi masive în Moldova, nordul și estul Munteniei, cât și nordul Dobrogei. Codul portocaliu intră în vigoare astăzi, până diseară la ora 22.00.

Încep vijeliile și ploile torențiale

Potrivit ANM, în zonele respective vor fi perioade cu ploi torențiale, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, iar o potențială grindină nu este exclusă.

De asemenea, de miercuri noapte intră în vigoare al doilea cod portocaliu de furtuni, ce vizează nordul Olteniei și al Munteniei, cât și Carpații Meridionali și de Curbură, potrivit ANM.

Codul portocaliu se va manifesta prin perioade cu ploi torențiale și grindină, iar în intervale scurte de timp, cantitățile de apă riscă să depășească pe arii restrânse 40-60 l/mp.

ANM a anunțat că, deși urmează o perioadă cu ploi torențiale, nici canicula nu se oprește. Ceea ce înseamnă că disconfortul termin va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală va depăși limita normală.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase