Codin Maticiuc, infectat cu Covid-19! Exclusiv la GÂNDUL LIVE: Părinții au avut coronavirus înaintea mea. Sunt plini de anticorpi! / O să stau 14 zile acasă (VIDEO)

Codin Maticiuc, infectat cu Covid-19! Exclusiv la GÂNDUL LIVE: Părinții au avut coronavirus înaintea mea. Sunt plini de anticorpi! / O să stau 14 zile acasă (VIDEO)
Codin Maticiuc, infectat cu Covid-19! Exclusiv la GÂNDUL LIVE: Părinții au avut coronavirus înaintea mea. Sunt plini de anticorpi! / O să stau 14 zile acasă
Publicat: 02/11/2020, 13:11
Actualizat: 02/11/2020, 15:23

Codin Maticiuc, infectat cu noul coronavirus, a declarat, în exclusivitate la GÂNDUL LIVE, că are o bănuială de unde ar fi luat virusul, anume de la părinții săi, care, din fericire, sunt asimptomatici. Acesta se simte bine și a anunțat că va sta două săptămâni acasă, în autoizolare, respectând toate prevederile legale în pandemie.

„Mi-am dorit să iau acest virus mai târziu. Cred că medicii au avansat în schema de tratament. Sunt foarte bine toți din casă.

Nici nu știi cum să comunici. Sunt două tabere. Eu sunt la mijloc. Ți-e și teamă să spui că ai Covid, că pentru mine e cea mai ușoară răceală din viața mea. Nu înseamnă că adevărul meu este unicul adevăr. E un virus real, e ciudat că trebuie să o mai spunem în noiembrie 2020.

Am fost extrem de atent. Am purtat mască, am păstrat distanță de oameni. Din cercul meu am fost cel mai responsabil. Am un device în livingroom care sterilizează după fiecare invitat care intră în casă. Am făcut niște lucruri.

„Cred că am luat Covid de la părinții mei”

Am o mică bănuială, nimeni nu m-a sunat, n-aveam niciun contact cu coronavirus. Am avut inspirație acum câteva zile să fac IGG/IGM testele de anticorpi să le fac părinților mei, care sunt plini de anticorpi, deci părinții mei au avut înaintea mea, nu au știut, erau ocupați cu munca, nu au avut timp să vadă că au Covid. Au fost asimptomatici. Eu cred că am luat de la ei. Ei nu știu nimic. Ei au fost până în Deltă.

Nu vă imaginați că au urcat pe niște mese la petreceri. Părerea mea este următoarea: Noi nu am investit în educație, de multă vreme. De ce oamenii nu sunt mai self aware? E greu. Am fost în postura privilegiată, când se închidea restaurantul la 23.00, efectiv până la 02.00 am fost servit.

E greu să spui oamenilor că ar trebui să vă gândiți. Vine dintr-o educație. De ce nu or fi ieșit? În situații de pandemie, de criză națională, poliția, organele abilitate trebuie să intervină. A încercat-o și el.

Despre scandalul cu polițiștii care s-au pozat alături de Adi Minune și Țanca Uraganul

Problema e că polițiștii s-au pozat cu ei. Ei nu au avut o atitudine. Nu îi apăr. Pe Adrian îl cunosc, pe Țanca nu. Care e vina lor? Au făcut un live în care spuneau – Nu mai faceți nunți!

E vina lui că acceptă concertul respectiv? Intervii în forță, te pozezi cu infractorul… Îl prinzi pe Adrian în altă parte. Trebuie să te impui. E greu să nu accepți. Gândiți-vă la toate petrecerile care au încălcat toate normele în lockdown. E vina acelor patroni, care au încercat-o? Sau a oamenilor legii, care au închis ochii?

Vedeau pe live-uri. Las-o așa, e ok. Mai facem un test joi, să vedem dacă au început anticorpii. Lunea cealaltă cred că ies din izolare. Mai există o portiță. O să stau două săptămâni acasă. DSP m-a sunat la 48h de la test, am efectuat ancheta epidemiologică. M-au sunat și la 72h. Era altă doamnă care a luat-o de la zero.

Am scris un articol, Părerea mea despre Covid, deodată ne interesează de secțiile ATI. Problema Covid e cea mai mare actuală. La noi infecțiile nosocomiale nu sunt rezoltate…De 30 de ani. De 5 ani de la Colectiv. Plecai de acolo plin de virusuri. Suntem fierți pe sănătate. Când Covid va dispărea, o să fim la fel de fierți pe sănătate, o să construim spitale. E un articol mai lung, nu intru în asta…

Răspund în mai multe feluri celor care spun că nu trebuie să porți mască. Nu vorbesc urât, maxim o autoironie. Răspunsurile serioase sunt mai multe.

„Legea cu masca trebuia un pic modificată…”

Trebuie să respectăm legea, chiar dacă nu suntem de acord cu ea.

Mi-e foarte greu să spun când ar trebui să fie lockdown. Trebuie stabilit de autorități. Să se instaureze oricând.

Nu am terminat… Legea cu masca trebuia un pic diferită, dar cât timp legea e lege, eu îmi pun masca și încerc să schimb legea.

„Dacă mutam alegerile în primăvară, ar fi fost o problemă pentru actualul guvern”

Ideea e că eu am câteva chestii: ascult legea. Lockdown-ul trebuie stabilit de autorități. Dacă dai lockdown la 6.000, ce faci la 10.000? La 15.000? S-ar putea să nu închidă, că ne dorim alegeri. Dacă le mutăm la primăvară e o problemă. Ca să ne salvăm Crăciunul și Revelionul…Hai să ținem acum deschis, ca să avem alegeri. Dacă se mută la primăvară, e groasă pentru ei. Sunt în picaj. Nimeni nu ar merita să câștige. Cine o să câștige…Cine nu a fost niciodată la guvernare. Nici PSD, nici PNL. Să câștige USR”, a declarat Maticiuc la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”