Concedieri în sistemul bugetar odată cu descentralizarea. Chițoiu: Personalul structurilor reorganizate se va reduce cu cel puțin 10%

Publicat: 04 11. 2013, 22:05
Actualizat: 29 03. 2019, 15:58

Procesul de descentralizare și de reorganizare administrativă va reduce cu cel puțin 10% numărul de personal din structurile reorganizate, cifră care nu reprezintă o țintă, Guvernul având însă obligația să nu depășească numărul de personal salarizat, a declarat ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu.

El a răspuns astfel întrebat, la finalul discuțiilor cu Fondul Monetar Internațional, dacă mai are în plan pentru anul viitor reduceri de personal sau dacă au fost suficiente cele din acest an.

„Nu, am discutat și am spus că în procesul de descentralizare și de reorganizare administrativă, atât la nivel național, cât și la nivel local, să putem să reducem cu cel puțin 10% numărul de personal de la structurile care se reorganizează, dar nu este o țintă, un număr de personal bugetar care să se reducă. Avem ca obiectiv, să nu uităm, să nu depășim numărul de personal bugetar din prezent în salarizare”, a spus Chițoiu.

Ministrul a adăugat că urmează să fie efectuată o analiză în acest sens.