Conf. Dr. Mihai Craiu, sfaturi de aur în plină pandemie. Cum se pot proteja elevii și profesorii în școli de coronavirus. “În primul rând trebuie să…”

Publicat: 21 09. 2020, 16:11
Actualizat: 21 09. 2020, 16:13
Mihai Craiu, despre sechelele post-COVID: Se prefigurează un tablou sumbru. Oare asta ne dorim?

Conf. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului “Alessandrescu-Rusescu” din Bucureşti, a enumerat câteva sfaturi pentru elevi și profesori în așa fel încât să nu se infecteze cu coronavirus cât timp se află la cursuri.

Cunoscutul medic a anunțat că un copil poate purta, fără probleme, masca de protecție timp de o oră, dar apoi este indicat să iasă la aer liber, preț de câteva minute, bineînțeles cu respectarea normelor de distanțare socială impuse de autorități.

Conf. Dr. Mihai Craiu a oferit ca exemplu țările scandinave, unde elevii ies, periodic, în curtea școlii pentru a lua aer. În continuare, medicul a enumerat câteva măsuri care trebuie respectate în așa fel încât copiii, dar și profesorii, să fie protejați de coronavirus.

În primul rând, copiii cu simptome de infectare de coronavirus nu trebuie să vină sub nicio formă la școală. Elevii și profesorii trebuie să poarte mască, trebuie să evite să își atingă zona ochilor și să păstreze distanța. La fel de importantă este aerisirea claselor, pentru a împiedica acumularea de aerosoli cu încărcătură virală. Dar în România ne trage curentul, mă tem că o să stăm cu geamurile închise. De asemenea, la noi, copiii ar putea să iasă două minute la fereastră, fără mască”, a explicat medicul pediatru, potrivit republica.ro.

Școli și licee afectate de coronavirus

În ultimele ore, au apărut mai multe cazuri de coronavirus în unitățile de învățământ din România. Spre exemplu, o școală din județul Galați a fost închisă după ce femeia de serviciu a fost depistată pozitiv, motiv pentru care elevii vor învăța, temporar, online. Cazuri de COVID-19 au existat și la trei licee din orașele Galați și Târgu Bujor, motiv pentru care, pentru o perioadă de două săptămâni, colegii celor infectați vor studia online.