Consilierii din București au prelungit contractul pentru sediul Primăriei Capitalei cu trei luni

Consilierii din București au prelungit contractul pentru sediul Primăriei Capitalei cu trei luni
Publicat: 10/12/2013, 15:42

Consilierii generali au aprobat, marți, proiectul privind prelungirea contractului de închiriere a actualului sediu al Primăriei Capitalei, acesta fiind valabil până la 1 februarie 2014.

Pentru aprobarea proiectului erau necesare 35 de voturi, la ședința de marți fiind prezenți în sală 44 de consilieri, care au votat în unanimitate proiectul privind prelungirea perioadei de închiriere a actualului sediu al municipalității, până la data de 1 februarie 2014.

Deși înaintea ședinței CGMB consilierii PDL au arătat că vor depune la secretariatul Consiliului un nou proiect de hotărâre care să prelungească perioada chiriei până la data de 1 februarie 2014, în urma discuțiilor cu liderii de grup s-a hotărât ca proiectul PDL să fie transformat în amendament la proiectul inițiat de executivul municipalității.

Astfel, contractul de închiriere pentru actualul sediu al Primăriei a fost prelungit până la 1 februarie 2014, și nu pentru un an, cum stabilea proiectul inițial, supus dezbaterii în ședința de îndată convocată marți.

Un alt amendament introdus de consilierii PDL a avut în vedere ca, până la 1 februarie 2014, primarul general să primească mandat să desfășoare toate procedurile legale necesare achiziționării imobilului, iar apoi să prezinte Consiliului „forma de negociere” și elementele distincte ale contractului de vânzare-cumpărare.

Proiectul a primit 44 de voturi „pentru”, reprezentând unanimitatea Consiliului General al Municipiului București.

Înaintea ședinței CGMB, consilierii generali ai PDL au spus, într-o conferință de presă, că vor propune un proiect de hotărâre care să prelungească contractului de închiriere a sediului PMB până la 1 februarie 2014, timp în care primarul general să fie obligat să încheie contractul de vânzare-cumpărare al imobilului la prețul deja plătit.

În replică la declarațiile consilierilor PDL, înainte de votul acordat proiectului, consilierul PSD Doru Giugula a ținut să prezinte, la prezidiul Consiliului, minutele ședințelor anterioare ale CGMB din mandatul trecut, respectiv înregistrările în care membrii PDL de atunci își dădeau acordul pentru proiectul inițial privind închirierea imobilului din Splaiul Indețendenței nr. 191-193.

Consiliul General al Municipiului București a fost convocat din nou, marți, în ședință de îndată, după ce luni proiectul privind prelungirea contractului de închiriere a actualului sediu al Primăriei Capitalei a fost respins de consilierii generali.

Liderul de grup al PNL, consilierul general Cornel Pieptea, a prezentat, luni, situația contractului de închiriere a actualului sediul al Primăriei Capitalei.

Contractul a fost încheiat în 2009 pentru un imobil cu suprafața de 12.576 de metri pătrați, pentru care municipalitatea plătea 17,88 de euro pe metru pătrat, proprietarii de atunci, SC Iliotomi Grup SRL, optând atunci pentru nefacturarea TVA, a precizat Pieptea.

Încă de la începutul acestui contract a existat clauza potrivit căreia municipalitatea putea să exercite opțiunea de cumpărare a imobilului. Ulterior, în iunie 2010, clădirea a fost vândută de SC Iliotomi Grup către SC Apatel Properties SRL, iar CGMB a aprobat un act adițional la contractul inițial, prin care municipalitatea plătea 14,387 euro pe metru pătrat plus TVA, iar suprafața clădirii se mărea la 12.906 de metri pătrați, ca urmare a construirii unor lifturi exterioare.

Astfel, potrivit lui Pieptea, în 2010, municipalitatea a plătit 10.944.679 lei, în 2011 – 11.377.823 de lei, în 2012 – 11.940.815 lei, iar în 2013 – 9.046.757 lei.

În ședința din 28 noiembrie, consilierii generali ai Capitalei au scos de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de închiriere pentru actualul sediu al municipalității.

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu spunea atunci că actuala clădire în care funcționează municipalitatea nu va mai fi cumpărată, având în vedere că, în toamna anului viitor, cel mai târziu, municipalitatea va reveni în vechea clădire, din bulevardul Regina Elisabeta.

Și primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, în 2 decembrie, că speră ca în septembrie 2014 municipalitatea să se mute în vechiul sediu consolidat, urmând ca lucrările să continue și cu alte amenajări în curtea interioară a instituției.

În martie 2010, Primăria Capitalei s-a mutat în calitate de chiriaș în sediul de pe Splaiul Independenței, pentru a permite consolidarea și reabilitarea clădirii din bulevardul Regina Elisabeta.

Sediul tradițional al municipalității, situat în bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, în Sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat între anii 1906 și 1911, după un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Clădirea a fost expertizată în 2005.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers