Consilierii municipali dezbat din nou prelungirea contractului de închiriere a sediului Primăriei Capitalei

Consilierii municipali dezbat din nou prelungirea contractului de închiriere a sediului Primăriei Capitalei
Publicat: 10/12/2013, 11:42
Actualizat: 23/10/2014, 22:15

Consilierii municipiului București s-au reunit marți pentru a discuta problema contractului de închiriere a sediului Primăriei Capitalei, după ce, în ședința convocată luni de primarul Sorin Oprescu, nu au reușit să cadă de acord pe acest subiect.

Primăria Capitalei funcționează într-un sediu închiriat de patru ani într-o clădire de birouri de pe Spaliul Independenței din Sectorul 6.

Consilierii nu sunt, însă, de acord cu adoptarea proiectului de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere nr. 8112/11.12.2009 pentru imobilul situat în Splaiul Independenței nr. 291-293, sector 6, București.

Primarul general a declarat că va convoca și marți o nouă ședință de îndată.

În cadrul ședinței de luni, consilierii PDL au cerut colegilor din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) să nu voteze pentru prelungirea contractului de închiriere al actualului sediu al Primăriei Municipiului București (PMB), după ce s-ar fi plătit 11 milioane euro, fără să fie încheiat un contract de leasing.

„Cu mai bine de trei ani în urmă fostul Consiliu General al Municipiului București, după mai multe respingeri, a aprobat mutarea într-un nou sediu pe perioada consolidării clădirii PMB cu condiția încheierii unui contract de leasing financiar”, a declarat consilierul PDL Mircea Raicu, la un protest al consilierilor PDL, în fața primăriei, înaintea ședinței de îndată de luni a CGMB pentru prelungirea contractului de închiriere a sediului municipalității.

Potrivit consilierilor PDL din CGMB, urmarea a faptului că primarul general Sorin Oprescu nu a pus în aplicare hotărârea CGMB din 2009, mai mult de 11 milioane de euro au fost plătiți fără ca actuala clădire în care primăria își desfășoară activitatea să intre în patrimoniul municipalității.

„După ce 11 milioane de euro, mult peste valoarea clădirii, au intrat deja în niște buzunare, constatăm că primarul nu a pus în aplicare hotărârea Consiliului General. Ceea ce constituie infracțiune. (…) Pentru că este hoție din bani publici, consilierii generali PDL nu vor fi părtași la această hoție. (…) Singurul care a câștigat și câștigă este proprietarul clădirii”, a mai declarat Mircea Raicu la protestul la care au participat cei șapte consilieri generali din PDL și câțiva susținători ai acestui partid.

Totodată, consilierii PDL le-au cerut colegilor lor din CGMB să nu valideze prin votul lor nerespectarea de către primarul general a unei hotărâri a Consiliului General.

11 milioane de euro chiria

Chiria pentru o singură lună pentru sediul de pe Splaiul Independenței este de 200.000 de euro. Costul cu care poate fi cumpărată întreaga clădirea este de 11 milioane de euro.

Nu este prima dată când Sorin Oprescu și consilierii municipali nu se înțeleg asupra sumelor pentru chiria sediului în care funcționează Primăria Capitalei. În septembrie 2013, consilierii s-au certat pentru prelungirea contractului pentru actualul sediu, consilierii opoziției spuneau că pentru un an de zile Primăria București ar trebui să plătească 2 milioane de euro.

În ședința din 28 noiembrie 2014, consilierii generali ai Capitalei au scos de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de închiriere pentru actualul sediu al municipalității.

Liderul deputaților PDL, Mircea Toader, declara atunci că PDL și PPDD vor solicita constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice modul în care sunt gestionați toți banii din Primăria Capitalei, acuzându-l pe primarul general că face „jaf” din banul public.

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu spunea atunci că actuala clădire în care funcționează municipalitatea nu va mai fi cumpărată, având în vedere că, în toamna anului viitor, cel mai târziu, municipalitatea va reveni în vechea clădire, din bulevardul Regina Elisabeta.

Și primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, în 2 decembrie, că speră ca în septembrie 2014 municipalitatea să se mute în vechiul sediu consolidat, urmând ca lucrările să continue și cu alte amenajări în curtea interioară a instituției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?