CORONAVIRUS. Experții americani au recunoscut trei noi simptome ale COVID-19

Publicat: 28 06. 2020, 22:27
Actualizat: 06 04. 2021, 20:17
CORONAVIRUS. Experții americani au recunoscut trei noi simptome ale COVID-19 / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Febra sau frisoanele, tusea, respirația sau dificultățile de respirație, oboseala, durerile musculare sau corporale, durerile de cap, pierderea mirosului sau a gustului și durerile de gât sunt simptomele care sunt deja pe lista CDC. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au adăugat trei noi simptome ale bolii coronavirusului (Covid-19) la lista sa existentă, scrie Hindustantimes.

Cele trei noi simptome de COVID-19

Congestia sau cursul nasului, greaaă și diareea, au fost adăugate acum la lista Agenției Americane de Protecție a Sănătății, care numără acum 12 simptome.

Febra sau frisoanele, tusea, respirația sau dificultățile de respirație, oboseala, durerile musculare sau corporale, durerile de cap, pierderea mirosului sau a gustului și durerile de gât sunt simptomele care sunt deja pe lista CDC.

Lista nu este finală

„Această listă nu include toate simptomele posibile. CDC va continua să actualizeze această listă pe măsură ce vom afla mai multe despre COVID-19, a declarat agenția pe site-ul său web.

Persoanele care au contractat Covid-19 ar putea prezenta o combinație diferită de simptome, iar severitatea bolii poate diferi de la caz la caz, potrivit site-ului.

Simptomele pot apărea la 2-14 zile de la expunerea la virus

Simptomele pot apărea la 2-14 zile de la expunerea la virusul Sar-Cov-2, care cauzează boala coronavirus, a avertizat agenția de sănătate.

La început, lista simptomelor CDC s-a limitat la febră, tuse și lipsa respirației. Apoi, au fost adăugate șase simptome noi – frisoane, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât și pierderi de gust sau miros în aprilie.

Problemele de respirație au fost actualizate mai târziu la „lipsa respirației sau dificultăți de respirație”.

„Oricine poate avea simptome ușoare până la severe. Adulții mai în vârstă și persoanele care au afecțiuni medicale subiacente severe, precum boli de inimă sau pulmonare sau diabet, par să aibă un risc mai mare de a dezvolta complicații mai grave ale bolii COVID-19, au spus specialiștii de la Johns Hopkins.

Numărul de cazuri Covid-19 a trecut deja de 10 milioane, iar numărul de decese a depășit 500.000,  potrivit site-ului Universității Johns Hopkins.