CSM i-a SUSPENDAT din funcție pe procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu

Publicat: 30 07. 2018, 15:13
Actualizat: 27 03. 2019, 01:46

Mircea Negulescu e urmărit penal pentru participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare și complicitate la infracțiunea de represiune nedreaptă. El are, alături de Lucian Onea, interdicție de a-și exercita profesia de procuror.

„În fapt, procurorii au reținut că, în anul 2015, inculpații procurori Onea Lucian (procuror șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești) și Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploiești) au determinat prin constrângere un martor (amenințându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume și tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax și poștă din Chișinău la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești”, arată Parchetul General, într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Deși știa că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, Lucian Onea a cerut Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracțiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanței drept probe, documentele ticluite.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetățean din Chișinău, Serghei Petruș. Vlad Cosma ar fi fost amenințat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruș nu există.

Atât Lucian Onea cât și Mircea Negulescu au fost plasați sub control judiciar pe o perioadă de 60 zile. Ei nu au voie să comunice între ei și respectiv cu anumite persoane menționate în ordonanțe; nu au voie să mai exercite profesia de procuror și nu au voie să dețină, să folosească sau să poarte arme.

foto: Hepta