Dana Gîrbovan: Am acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justiției / Condiția pe care i-a pus-o lui Dăncilă judecătoarea / Barna, despre nominalizare: Un semnal că PSD vrea iar subordonarea Justiției

Dana Gîrbovan: Am acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justiției / Condiția pe care i-a pus-o lui Dăncilă judecătoarea / Barna, despre nominalizare: Un semnal că PSD vrea iar subordonarea Justiției
Publicat: 23/08/2019, 17:13

Dana Gîrbovan precizează că a fost contactată de premierul Viorica Dăncilă cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, „mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane”.

„Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie. Pe langa problema traficului de persoane si a criminalitatii, justitia are probleme recurente ce nu au fost solutionate, cum sunt cele legate de resursele umane si infrastructura sau de supraaglomerarea instantelor si parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate”, a scris Dana Gîrbovan, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: CEx PSD | Judecătoarea Dana Gîrbovan propusă la Justiție în locul lui Birchall, Mihai Fifor la MAI, Șerban Valeca – Educație / Dăncilă: Am discutat cu Gîrbovan înainte / Premierul: S-ar putea să fac și alte modificări

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România menționează că e deschisă la colaborare, „in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate”.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției, pe Șerban Valeca la Educație și pe Mihai Fifor la ministerul Afacerilor Interne.

Propunerile urmează să fie transmise luni președintelui Klaus Iohannis.

Barna, despre nominalizare: Un semnal că PSD vrea iar subordonarea Justiției

Președintele USR Dan Barna a declarat că nominalizarea Danei Gîrbovan la conducerea Ministerului Justiției arată că PSD încearcă din nou să își subordoneze Justiția, în contextul în care aceasta a fost o susținătoare a „reformei inițiate în favoarea penalilor” de Liviu Dragnea și Florin Iordache.

„PSD și-a desemnat astăzi miniștrii cu numerele 72, 73 și 74. Au ajuns la 74 de miniștri de 3 ani. Dintre cei trei, doamna Gârbovan, propunerea pentru Justiție, iese în evidență. A fost unul dintre cei mai vocali susținători ai „reformei” inițiate de Dragnea și Iordache în Justiție, în favoarea penalilor din politică”, a scris Dan Barna, vineri, pe Facebook.

Liderul USR mai spune că „numirea doamnei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-și subordona Justiția. Îi cer președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun