Danone a primit rezultatele analizelor la produsele retrase preventiv : „Conținutul de aflatoxină este sub limita admisă”

Publicat: 19 03. 2013, 16:30
Actualizat: 29 07. 2014, 21:24

Danone România a anunțat marți că rezultatele testelor făcute în Ungaria, la un laborator european acreditat, arată că în produsele retrase preventiv cantitatea de aflatoxină este sub limita maximă admisă.

„În paralel cu retragerea preventivă a unor produse de pe piață, așa cum a anunțat ieri, Danone România a trimis de asemenea, mostre ale acestora spre analiză unui laborator european acreditat. Rezultatele primite de la laborator în aceasta zi confirmă că aceste produse au un conținut de aflatoxină sub limita europeana și, ca urmare, sunt sigure pentru consum”, potrivit informațiilor trimise gândul de Danone România

Nicio cantitate de lapte pentru care există suspiciunea unui conținut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică, au precizat reprezentanții Danone.

Danone România a retras luni preventiv de pe piață 59,6 tone de produse despre care se suspecta că ar putea să conțină urme de lapte contaminat. Totodată, compania a blochat în depozitul său alte 75 de tone de lactate, după ce a descoperit aflatoxină în laptele livrat de unul din furnizorii săi, a anunțat luni producătorul.