Descinderi ale procurorilor DNA la Primăria Timișoara

Publicat: 28 10. 2014, 11:52

Potrivit procurorului-șef al DNA Timișoara, Tamaș Schiffbeck, marți, procurorii anticorupție au descins la Primăria Timișoara pentru a ridica mai multe documente.

„Procurorii DNA Timișoara sunt la Primărie de unde ridică mai multe documente. Mai multe detalii nu vă pot da momentan”, a declarat Schiffbeck corespondentului MEDIAFAX.

La scurt timp după ce procurorii au intrat în sediul primăriei, edilul Nicolae Robu (PNL) a părăsit clădirea instituției, spunând că merge pe un șantier din municipiu, pentru a verifica stadiul unor lucrări.

Conform unor surse judiciare, descinderile ar avea legătură cu un schimb de terenuri pe care Primăria Timișoara l-a făcut în anul 2012 cu două firme private din oraș, pentru ca societățile respective să mute o construcție din sticlă pe schelet din fier, pe care o aveau în proprietate, din Piața Victoriei din municipiu.

De asemenea, potrivit surselor citate, perchezițiile ar viza și un contract încheiat în 2013 de Primăria Timișoara cu o firmă pentru întreținerea spațiilor verzi, SC Rogera SRL.

În urmă cu o săptămînă, procurorii DNA au descins la Primăria Timișoara, de unde au ridicat mai multe documente privind finanțarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timișoara.