Diploma de studii a premierului moldovean este falsă. Chiril Gaburici riscă să fie pus sub învinuire

Publicat: 08 06. 2015, 15:02

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că a terminat ancheta și a transmis Procuraturii Generale materialele privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii, documentele de studii în original și alte probe administrate pe tema dosarului de investigare a falsificării actelor de studii pe numele lui Chiril Gaburici.

Ministrul de Interne, Oleg Bălan, a refuzat să confirme sau să infirme informațiile apărute pe portalul deschide.md, potrivit cărora în urma expertizei efectuate de poliție s-a stabilit că diploma lui Chiril Gaburici ar fi falsă. Portalul, care susține că a intrat în posesia unor documente din dosar, afirmă că semnătura directorului liceului unde ar fi învățat premierul este falsifică, la fel ca și ștampila instituției.

Informația a apărut pe site-ul deschide.md după ce sâmbătă seara premierul a postat pe o rețea de socializare o solicitare adresată președintelui țării, Parlamentului și deputaților în care cere ca într-o lună să fie demisă conducerea Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Chiril Gaburici amenința că în caz contrar își va da demisia.