Directoarea Spitalului Vaslui, adusă în stare gravă la „Matei Balș” cu Covid-19. Femeia s-a infectat, după ce a mers să își ia fiul de la Costinești (VIDEO)

Directoarea Spitalului Vaslui, adusă în stare gravă la „Matei Balș” cu Covid-19. Femeia s-a infectat, după ce a mers să își ia fiul de la Costinești (VIDEO)
Ana Rinder, managerul Spitalului din Vaslui (FOTO: Vremea Nouă)
Publicat: 11/08/2020, 18:01
Actualizat: 11/08/2020, 18:32

Directoarea Spitalului Judeţean de Urgență Vaslui, Ana Smaranda Rinder, a fost transferată marţi, în stare gravă, cu un elicopter al Inspectoralului General de Aviaţie, la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Femeia s-a infectat cu Covid-19, după ce a mers să își ia fiul de la Costinești.

De altfel, băiatul ei face parte din grupul celor 30 de tineri care au intrat în contact cu fata care a plecat la mare fără să aştepte rezulatele testării PCR, deşi avea simptome.

În această dimineață, Ana Rinder a fost testată, iar în jurul orei 13:00, rezultatul a confirmat infectarea sa cu noul coronavirus, relatează vremeanoua.ro.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei epidemiologice, citate de Mediafax, Ana Rinder se afla acasă, în izolare, după ce se întorsese de la Costineşti, unde fusese să-şi ia fiul.

Până în acest moment, nu se cunosc detalii despre starea de sănătate a tânărului sau despre rezultatul testului, în cazul său.

Inițial, mama sa nu avea simptome ale infecţie cu SARS-CoV2, însă noaptea trecută starea sa de sănătate s-a înrăutățit brusc, fiind internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Vaslui, cu grave probleme pulmonare.

Din cauza stării de sănătate foarte grave, medicii epidemiologi împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au decis să o transfere pe Ana Rinder cu elicopterul la Institutul „Matei Balș” din București.

„Starea ei ne-a alarmat şi pe noi. Ea se afla în izolare cu băiatul, băiatul fiind un contact al unui caz pozitiv. În cursul dimineţii, am înţeles că starea dumneaei s-a deteriorat, s-a solicitat ambulanţa, de către băiat înţeleg, şi a fost transportată la Spitalul Judeţean. A fost testată, (…) era conştientă doamna”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada.

Apelul unui medic din prima linie: ,,A crescut numărul de cazuri, iar acest lucru poate crea falsa impresie că virusul a devenit mai agresiv’’ (EXCLUSIV)

Dragoș Zaharia, medic specialist pneumolog la Institutul Național de Pneumologie ,,Marius Nasta’’ din București, explică într-un interviu pentru cititorii Gândul.ro, principalele diferențe dintre noul coronavirus și pneumonie.

Cât privește agresivitatea virusului, medicul precicează că „a crescut numărul de cazuri, iar acest lucru poate crea falsa impresie că virusul a devenit mai agresiv’’.

Numărul angajaților confirmați cu COVID-19, în creștere la Ministerul Sănătății. Accesul vizitatorilor, interzis de miercuri

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, identificarea a două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în rândul contacților direcți ai primului caz pozitiv, făcut public luni, și măsuri speciale luate în urma rezultatelor pozitive, respectiv interzicerea accesului vizitatorilor și program de lucrul în ture.

În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 în urma testelor RT-PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându-se la trei, a anunțat instituția, marți după-amiză, printrun comunicat de presă.

FOTO: Vremea Nouă

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului