Numărul angajaților confirmați cu COVID-19, în creștere la Ministerul Sănătății. Accesul vizitatorilor, interzis de miercuri

Numărul angajaților confirmați cu COVID-19, în creștere la Ministerul Sănătății. Accesul vizitatorilor, interzis de miercuri
Publicat: 11/08/2020, 17:55
Actualizat: 11/08/2020, 17:56

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, identificarea a două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în rândul contacților direcți ai primului caz pozitiv, făcut public luni, și măsuri speciale luate în urma rezultatelor pozitive, respectiv interzicerea accesului vizitatorilor și program de lucrul în ture.

În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 în urma testelor RT-PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându-se la trei, a anunțat instituția, marți după-amiză, printrun comunicat de presă.

Potrivit documentului, angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în izolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase. Procesul de testare al angajaților continuă, conform normelor.

Jumătate din angajați, în regim de telemuncă

Ministerul a anunțat că marți astăzi a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul în care își desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv și alte măsuri suplimentare.

În plus, începând de miercuri. se va interzice total accesul vizitatorilor în Ministerul Sănătății. În plus, personalul instituției va lucra în condiții speciale: jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă.

Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare.

Primul angajat confirmat cu infecția cu COVID-19 anunțat marți de MS este o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase. Persoana a fost identificată printre contacții direcți ai angajatului depistat ieri pozitiv pentru SARS-CoV-2 la testul RT- PCR. Angajata MS a fost internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

Potrivit comunicatului de luni, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe. În plus, reprezenții instituției anunțau că marți se realizează dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajatul MS și, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spațiilor și birourilor din MS și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală.

Nelu Tătaru: „Nu m-am întâlnit cu colega noastră”

Cursul anchetei epidemiologice a fost detaliat, marți, dimineață, de ministrul Sănătății, în timpul unui interviu în platoul Libertatea. Potrivit lui Nelu Tătaru, angajata nu s-a simțit bine și nu a ajuns la birou luni. Ministrul a precizat că nu s-a întâlnit cu respectiva angajată.

„ Eu sunt plecat de vineri, la prânz, din minister, nu m-am întâlnit cu colega noastră, cei care s-au întâlnit sunt în această anchetă. A acuzat stări de rău în aceste două zile, sâmbătă și duminică, iar ieri dimineață nu s-a prezentat la minister. Eu am ajuns după prânz. Toți cei care avuseseră contact direct erau în izolare și erau testați. Continuăm această anchetă și în zilele următoare, începând din această după amiază, vom avea și nebulizarea întregului minister”, a explicat Nelu Tătaru, la Libertatea.

Până marți, 11 august, numărul total de cazuri confirmate cu COVID-19 a ajuns în România la 63.762, cu 30.585 pacienți vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, ar și un numpr număr- record de pacienți în ATI: 485.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?