Doi câini ai Jandarmeriei București sunt aniversați de Ziua Națională

Publicat: 01 12. 2019, 13:49

Samir și Zuzi sunt s-au bucurat de două ori, de 1 Decembrie: o dată pentru că au participat la parada militară, și o dată pentru că e ziua lor de naștere. În restul timpului, Samir este câine de urmărire, iar Zuzi intervine în stări conflictuale pentru a restabili ordinea.

„Seniorul împlinește 5 ani, Samir. Domnișoara Zuzi, care împlinește 2 ani, e proaspăt venită din școală. Este un ciobănesc melinois. Sunt diferiți nu numai prin aspect și rasă, ci și prin pregătire, prin specializare. Samir este un cățel de urmărire, iar Zuzi, care stă destul de blândă, clocește ceva, este un cățel de restabilire după stări conflictuale și intervenție”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ajutant Marie Alexandru Daniel, de la Jandarmeria București.

Jandarmul a povestit că ambii căței sunt disciplinați și în mod punctual și la comanda conducătorului execută acțiuni de restabilire a ordinii publice la orice înseamnă meciuri, manifestări de mare amploare, care devin sau pot deveni violente.

Samir, de exemplu, are capacitatea de a simți, prin marcă de miros, orice s-a pierdut și a fost folosit în activitatea infracțională, iar el descoperă sursa, traseul și implicit făptuitorul.