Doi copii suspectați de SHU, transferați luni din Teleorman la spitalul „Marie Curie”

Publicat: 14 03. 2016, 16:16

Un copil în vârstă de 7 luni din Turnu Măgurele și un alt bebeluș de un an și două luni din Alexandria vor fi transferați luni la spitalul „Marie Curie” din Capitală, cei doi fiind suspectați de sindrom hemolitic- uremic (SHU).

„Doi copii din Teleroman urmează să vină la noi astăzi, unul dintre ei pare să aibă SHU, are 7 luni și vine de la Turnu Măgurele. Al doilea, de un an și două luni, este transferat din Alexandria. Nu putem pune diagnosticul clar până nu îi vedem”, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la „Marie Curie”.

În ceea ce privește starea celor doi copii din Fetești cu SHU care au ajuns la „Marie Curie”, simptomele s-au mai ameliorat pentru unul din ei, însă pentru cel care se afla în stare gravă, situația este aceeași, a declarat luni, medicul Mihaela Bălgrădean.

„Copilul căruia i s-au dat sarmale este în aceeași stare, este un copil grav, care face dializă peritoneală, celălalt este într-o stare ceva mai bună, fără dializă și rămâne în continuare pe tratament”, a declarat Bălgrădean. Copiii sunt internați pe secția de Nefrologie.

Cei doi copii, o fetiță de 6 luni și un băiețel de 7 luni, s-au îmbolnăvit în urma consumului de carne, a explicat duminică Mihaela Bălgrădean.

Autoritățile au demarat o anchetă epidemiologică în cazul celor doi copii din Fetești internați la spitalul „Marie Curie” din București, cu sindrom hemolitic- uremic, a declarat luni ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu

„Avem în continuare probe care se analizează. Colegii de la Centrul European pentru Control al Bolilor au avut o teleconferință și progresăm, dar trebuie să punem cap la cap toate informațiile și să avem o imagine completă și complexă a întregului caz. Acum se continuă ancheta epidemiologică așa cum se procedează în fiecare situație”, a spus ministrul.

Achimaș a mai spus că astfel de cazuri de îmbolnăviri cu SHU apar sporadic. Practic, într-un an, în fiecare spital mare de copii sunt înregistrate aproximativ 10 cazuri de sindrom hemolitic-uremic.