Donald Trump, acuzat că „se folosește” de diagnosticul Covid-19! Michael Moore: „Trebuie să rămânem sceptici…”

Publicat: 03 10. 2020, 14:03
Foto: ro.wikipedia.org

Regizorul cu orientări liberale Michael Moore nu a ratat, vineri, ocazia prin care să-și exprime scepticismul cu privire la infectarea cu coronavirus a președintelui Donald Trump. Acesta nu exclude ca Trump să se „folosească de virus” pentru a-și spori șansele în alegerile generale din noiembrie.

„Există un singur adevăr despre Trump: Este un mincinos profesionist. Un mincinos în serie. Un mincinos dovedit”, a scris Moore pe Facebook.

„Așadar, de ce naiba l-am crede azi?”, s-a întrebat Moore. „Ne-a câștigat încrederea acum? Nu… Trebuie să rămânem mereu sceptici în privința lui Trump. Ar putea să aibă Covid. Dar ar putea și să mintă. Este o realitate”, a mai scris Moore, un critic vehement al lui Trump.

Michael Moore: Trump, „șiret” și „inteligent”

Moore a spus că Trump este „șiret” și „inteligent”, astfel încât ar putea folosi diagnosticul pentru a schimba tonul conversației, după dezbaterea cu Joe Biden.

„Este un geniu diabolic și subliniez posibilitatea ca el să mintă în privința infectării cu Covid-19 pentru a ne pregăti pentru jocul său”, a scris Moore. „Știe că dacă ești bolnav câștigi simpatie. Nu este străin în a profita de asta… A mințit că în curând vom avea un vaccin. Ce modalitate mai bună de a „îngropa” acea minciună, decât regizarea unei telenovele, în ultimele săptămâni premergătoare alegerilor, care să culmineze cu lansarea acestui „vaccin”…”, consideră Moore.

Controversatul regizor: „Trump nu respectă Constituția”

Pe de altă parte, Moore susține că Trump s-ar putea folosi de Covid pentru a „amâna alegerile”. „Constituția nu permite așa ceva, dar lui nu îi pasă de Constituție. El și Procurorul lui General (William Barr) nu au nicio jenă și nu se vor opri din nimic pentru a rămâne la putere. S-ar putea să se folosească de scuză chiar și pentru a pierde.

Ar putea să îl lanseze pe Pence în locul său. Pence ar deveni temporar președinte și l-ar „ierta” pe Trump de toate faptele sale”, a conchis Moore.

În final, Moore l-a încurajat pe Trump „să rămână în viață” pentru ca americanii să îl poată debarca din Biroul Oval.