Dosarul lui Dragnea. Avocat: Vreau să solicit un termen ulterior datei la care CCR se pronunță

Dosarul lui Dragnea. Avocat: Vreau să solicit un termen ulterior datei la care CCR se pronunță
Publicat: 11/04/2019, 17:14

„Luni sunt deschise toate variantele, având în vedere că instanța ne-a anunțat că acesta ar putea fi ultimul termen în sensul că se încheie cercetarea judecătorească în apel, este posibil absolut orice. De exemplu, este posibil să ni se dea cuvântul pe fond și anume să ne judecăm, cum după cum foarte bine este posibil să ni se acorde un termen solicitat de avocați pentru orice alte probleme care pot fi invocate. Eu, personal, având în vedere că motivul principal de apel formulat pentru clienta mea îl reprezintă chiar această problemă a completelor specializate, deci eu, personal, consider că Înalta Curte nu ar trebui să se pronunțe pe acest motiv de apel înainte să fie soluționat conflictul juridic de natură constituțională, sens în care într-adevăr intenționez să spun lucrul ăsta și să solicit acordarea unui termen ulterior datei la care CCR a rămas în pronunțare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Adrian Toni Neacșu, cel care a reprezentat-o în proces pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, și care este acum apărătorul Olguței Șefu, inculpată în dosar.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au stabilit pentru luni, 15 aprilie, un nou termen al apelului declarat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, anunțând părțile că acesta ar putea fi ultimul termen.

Tot la această dată, ar trebui ca președintele PSD Liviu Dragnea, dar și Olguța Șefu, fostul director al Direcției de Protecție a Copilului Teleorman, să dea declarații în fața judecătorilor. De altfel, liderul PSD a anunțat că se va prezenta la instanța supremă și că a absentat la termenul anterior din cauză că era internat în spital. „Am fost în spital. Nu am refuzat niciodată să merg în fața instanței. Nu cred foarte mult în asta, dar îmi fac datoria și o să merg”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Călărași.

În acest proces, apărarea lui Liviu Dragnea, dar și cea a fostei directoare DGASPC Teleorman au depus la instanța supremă cereri prin care arată că decizia de la fond a fost pronunțată de un complet nelegal și cer rejudecarea dosarului de către un complet de 3 judecători specializat pe cauzele de corupție. Toni Neacșu, dar și avocații lui Liviu Dragnea, au invocat, la termenul precedent, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, o nulitate absolută privind nelegala compunere a completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de corupție. Concret, avocații vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție specializat pe fapte de corupție. Avocatii mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunțat decizia în primă instanță.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului