Dosarul privind stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Băsescu, înregistrat la CAB

Publicat: 29 05. 2019, 15:33

Pe rolul Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a fost înregistrat, miercuri, dosarul privind stabilirea calității de colaborator al Securității. Dosarul a fost deschis la sesizarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

În ședința de la începutul lunii mai, membrii Colegiului au dispus trimiterea către secția de contencios a Curții de Apel București o acțiune pentru a fi stabilit dacă fostul președinte Traian Băsescu a fost sau nu colaborator al Securității.

De altfel, într-un comunicat transmis presei tot la acea vreme, CNSAS arată aceste informații, fără a fi precizat însă numele persoanei în cauză: „Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană”.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost ales, duminică, europarlamentar pe lista PMP.