Drumuri naționale blocate sau închise, din cauza zăpezii – UPDATE

Publicat: 21 12. 2012, 16:34
Actualizat: 20 03. 2019, 18:42

UPDATE: S-a deschis traficul rutier pe DN 23B Măicănești -Ciorești.

Circulația rămâne în continuare întreruptă pe DN 2N în zona Bogza-Dumbrăveni.


UPDATE: S-a deschis traficul pe varianta de ocolire Deva – Orăștie, pe secțiunea Simeria – Deva (între km 17+700 – km 32+500), dar și în nodul rutier Simeria.


UPDATE: Circulația pe DN 24D Bălăbănești-Vânători și DN 23A Gologanu-Ciorăști a fost deschisă pentru toate categoriile de vehicule, dar rămâne în continuare întreruptă din cauza viscolului la sol pe sectoarele:

– DN 23B Măicănești -Ciorești (rută ocolitoare DJ
– DN 26  Blăgești-Murgeni
– DN 2N Bogza-Dumbrăveni


UPDATE:  Șoferii cu autovehicule ce au o masă totală mai mare de 3,5 tone, respectiv 7,5 tone nu vor putea circula în zilele de sărbătoare legală între orele 06:00 – 22:00 pe următoarele sectoare de drum:

Sursă: CNADNR

Excepție vor face doar autovehiculele destinate transportului de persoane.


UPDATE: Circulația a fost deschisă pe drumurile DN11A Adjud-Bârlad și DN 24A Murgeni-Rânzești, potrivit informațiilor făcute publice de către reprezentanții CNADNR.

Din cauza viscolului la sol sau din cauza viscolului puternic, circulația rămâne întreruptă pe sectoarele:

– DN 23A Gologanu-Ciorăști
– DN 23B Măicănești -Ciorești (rută ocolitoare DJ 204B-Ciorăști-Tătăranu-Măicanești)
– DN 24D Bălăbănești-Vânători
– DN 26  Blăgești-Murgeni
– DN 2N Bogza-Dumbrăveni


Șapte drumuri naționale din județele Vrancea, Vaslui și Galați sunt închise, vineri dimineață, din cauza viscolului, potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), informează Mediafax.

Astfel, circulația este întreruptă pe DN 11A Adjud-Bârlad, DN 23A Gologanu – Ciorăști, DN 23B Măicănești – Ciorești, DN 24A Murgeni – Rânzești, DN 24D Bălăbănești – Vânători, DN 26 Blăgești – Murgeni și DN 2N Bogza – Dumbrăveni.

CNADNR a precizat că au fost deschise circulației DN 24C Manoleasa – Rădăuți Prut și DN 2L Tișița-Panciu.

Traficul pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționat din cauza viscolului pe DN 22 Râmnicu Sărat -Buzău, DN 24B Huși – Albița și DN 3 Lehliu Gară – Călărași.

Potrivit CNADNR, în noaptea de joi spre vineri s-a acționat cu 564 de autoutilaje și au fost răspândite peste 4.100 de tone de materiale antiderapante și 0,4 tone de clorură de calciu pe sectoarele de drumuri naționale unde au fost întregistrate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Drumul național 24 C, Manoleasa – Răduți Prut, blocat în urmă cu cinci zile din cauza zăpezii, a fost deblocat, însă cinci drumuri județene sunt în continuare blocate, fiind înzăpezite pe unele porțiuni, iar traficul va fi redeschis după deszăpezirea completă a acestora.

Potrivit dispecerului Secției de Drumuri Naționale Botoșani, drumul național DN 24 C Manoleasa – Rădăuți Prut, singurul drum național din țară fără asfalt, blocat în urma ninsorilor și viscolului de duminică, a fost deszăpezit în noaptea de joi spre vineri, transmite corespondentul Mediafax.

În ceea ce privește drumurile județene, se continuă deszăpezirea pe cinci drumuri care mai sunt blocate, DJ 298, Darabani-Crucea – Milenci, DJ 293 A Pălținiș – Coțușca, DJ 294 A Avrămeni – Mitoc, DJ 294 Hănești – Borolea – Manoleasa, DJ 294 B Pădureni – Ștefănești.

Reprezentanții Direcției Județene Drumuri și Poduri Botoșani susțin că cele cinci drumuri sunt înzăpezite doar pe anumite porțiuni și că vor fi redeschise după deszăpezirea completă a acestora și se estimează că în cursul zilei vor fi deblocate.

Peste o mie de pâini și alimente de bază, ulei, făină, zahăr și orez, au fost transportate, joi, în comuna Havârna, de jandarmi și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Tot în cursul zilei de joi, locuitorii din Coțușca, o altă localitate care a fost izolată, au primit alimente și pâine.

Miercuri, în județul Botoșani erau izolate nouă localități, ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, anunțând că în zonele respective au fost trimise alimente și combustibil de la rezerva de stat.

Ministrul Mircea Dușa a participat, miercuri, la Prefectura Botoșani, la Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, alături de șeful Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, șeful Poliției Române, chestorul șef de poliție Petre Tobă, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baș și autoritățile județene și locale.

Dușa a cerut verificarea contractelor de deszăpezire încheiate pentru drumurile naționale și drumurile județene din județul Botoșani, cercetările fiind făcute de către Poliție și Garda Financiară.

Tot miercuri, premierul Victor Ponta a anunțat că prefecții de Botoșani și Neamț vor fi demiși pentru că nu și-au făcut treaba la deszăpezire și că face o analiză privind conducerea CNADNR pentru a vedea dacă aplică aceeași măsură și în cazul acesteia.

În județul Botoșani problemele din cauza zăpezii au început să apară încă din weekend.