EXCLUSIV. Câinele lui Costin Mărculescu, dus într-un adăpost pentru animale abandonate. Ce soartă îl așteaptă pe Maxy, animalul rămas pe drumuri după moartea stăpânului său

EXCLUSIV. Câinele lui Costin Mărculescu, dus într-un adăpost pentru animale abandonate. Ce soartă îl așteaptă pe Maxy, animalul rămas pe drumuri după moartea stăpânului său
EXCLUSIV. Câinele lui Costin Mărculescu a fost închis într-un adăpost pentru câinii vagabonzi/Sursa: Facebook/ASPA
Publicat: 11/06/2020, 11:26
Actualizat: 11/06/2020, 12:18

Polițiștii care investighează moartea suspectă a lui Costin Mărculescu au luat măsuri urgente în ce privește câinele actorului, rămas pe drumuri odată cu moartea neprevăzută a stăpânului său. Slăbit și speriat, animalul avea nevoie urgentă de ajutor de specialitate. Ca urmare, acesta a fost predat Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), din cadrul Primăriei Capitalei.

După ce, în noaptea de miercuri spre joi, pompierii au spart ușa garsonierei din Șoseaua Mihai Bravu și au făcut macabra descoperire, anchetatorii chemați pentru cercetări au fost nevoiți să găsească o soluție legată de situația câinelui deținut de actor. Animalul era flămând și foarte speriat în contextul desfășurării de forțe din casa în care locuia stăpânul său și avea nevoie de ajutor de specialitate.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au încercat să găsească mai multe rude ale celui decedat, însă, s-a dovedit că Mărculescu era o persoană foarte singură. Ca urmare, în primele ore nu apăruse nimeni dispus să-l salveze pe Maxy, cățelul despre care actorul spunea că l-a luat de pe stradă.

În consecință, polițiștii au sunat la Primăria Capitalei, iar cățelul a fost ridicat de un echipaj al ASPA. Animalul, care era slăbit din cauza faptului că nu mâncase de câteva zile, a primit ajutor medical de specialitate, după ce starea lui de sănătate a fost evaluată de veterinari.

Într-o situație aproape similiară s-au aflat și câinii Cristinei Țopescu, o mare iubitoare de animale. Vedeta ținea în casă numai puțin de șase câini, dintre care, din păcate, doi nu au supraviețuit. Restul de patru au fost luați de o asociație pentru apărarea drepturilor animalelor, iar doi dintre ei au fost deja adoptați.

Câinele lui Mărculescu va fi castrat de veterinarii ASPA

Potrivit Poliției Capitalei,  actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort, în noaptea de miercuri spre joi, după ce jurnalistul Horațiu Tudor a anunțat la 112 că, de mai multe zile, acesta nu mai răspunde la ușă și nici la telefon.

Ca urmare, acasă la Mărculescu a mers, inițial, un echipaj al Secției 12 Poliție. La rândul lor, polițiștii au chemat pompierii, care, în prezența unor vecini, au spart ușa garsonierei.

Actorul a fost găsit în baie, decedat, motiv pentru care a fost anunțat Serviciul Omoruri, care a declanșat o anchetă pentru moarte suspectă. Cadavrul a fost trasportat la INML, iar polițiștii au încercat să identifice mai multe rude ale lui Mărculescu.

Pentru că problema câinelui rămas sigur în casă trebuia rezolvată, în condițiile în care nimeni nu s-a oferit să-l ia în grijă, acesta a fost predat ASPA, unde urmează să fie castrat și microcipat.

Condorm ASPA, sterilizarea lui Maxy este obligatorie. „Potrivit legii, câinii cu proprietar trebuie în mod obligatoriu microcipați și înregistrați în RECS, iar dacă nu au pedigree, trebuie sterilizați. La ASPA, acest câine va urma procedurile legale de microcipare, sterilizare, vaccinare și deparazitare, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptat gratuit de o cunoștință a actorului care este familiarizată cu câinele și care a solicitat adopția acestuia”, a anunțat ASPA, pe pagina de Facebook a instituției.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete