EXCLUSIV. Situație fără precedent în România: Polițiștii au rămas fără carburant în noiembrie / Cosmin Andreică, liderul sindicatului Europol: La unitățile de poliție s-au blocat cardurile. Cei mai lezați sunt cetățenii și siguranța publică / UPDATE Reacția autorităților: Nu au fost înregistrate probleme privind efectuarea plinurilor tehnice lunare

Publicat: 02 12. 2019, 16:44

UPDATE 02.12.2019 „In referire la cererea dumneavoastra adresata Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov prin sistem informatic si inregistrata la Serviciul Cabinet sub numarul de mai sus, prin care solicitati un punct de vedere referitor la adresa privind cantitatile de carburanti pentru luna noiembrie a.c., va comunicam faptul ca la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov nu au fost inregistrate probleme privind efectuarea plinurilor tehnice lunare sau de alimentare a autospecialelor in vederea desfasurarii activitatilor specifice, cantitatile de carburant alocate in cursul lunii noiembrie fiind suficiente”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, într-o informare transmisă GÂNDUL.

Știrea inițială. „Către,

Toate subunitățile inspectoratului,

Urmare a adresei nr.208822 din 21.11.2019 a Direcției de Logistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române privind repartizarea cantităților de benzină în luna noiembrie, avem onoarea de a vă comunica faptul că pentru luna noiembrie cantitățile de benzină disponibile sunt insuficiente pentru efectuarea plinurilor tehnice la autospecialele din dotare„.

„În acest sens veți dispune măsurile ce se impun pentru utilizarea justă a cantităților de carburant disponibile și încadrarea în acestea în vederea efectuării misiunilor specifice, iar la finalul lunii nu vor mai fi efectuate plinurile tehnice la autospeciale.

Totodată, precizăm faptul că înainte de a alimenta autospecialele din dotare cu carburant se vor verifica cardurile LUKOIL pentru a se vizualiza disponibilitatea stocului de carburant alocat autospecialei”.

Guvernul Orban a adoptat, marți, proiectul de rectificare bugetară. Deficitul bugetului general consolidat pentru 2019 se va majora la 4,3% din PIB în urma celei de-a doua rectificări bugetare, iar printre ministerele de la care s-a tăiat se numără Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor.

Cât pierde Ministerul Afacerilor Interne la rectificarea bugetară: – 1,187,8 milioane lei, per sold. Diminuarea propusă de către minister este în principal de la proiecte cu finanțare externă nerambursabilă avându-se în vedere gradul de execuție a cheltuielilor, precum și necesarul estimat a se plăti până la finele anului.

Cosmin Andreică, liderul sindicatului Europol: Cei mai lezați sunt cetățenii și siguranța publică!

„În momentul de față într-adevăr a fost transmisă acea adresă, din ce am văzut a și ieșit inspectorul general la Europa FM și a spus că de fapt a fost o exprimare nefericită, că nu sunt probleme, încerca să calmeze spiritele.

În realitate, concret, la unitățile de poliție s-au blocat cardurile de alimentare pe care le aveau la dispoziție polițiștii și au trecut la punct fixe, tot felul de tertipuri de genul acesta ca să nu consume carburantul pe care îl mai au în stoc.

În realitate este o problemă financiară pentru că s-a făcut rectificarea și efectiv nu mai sunt bani.

Polițiștii nu neapărat sunt lezați, eu ca polițist că îmi dai mașina sau că mă trimiți pe jos, nu am o problemă, problema este când vine vorba de cetățean, pentru că așa cum niciunui medic nu îi poți cere ca la trei pacienți să folosească 2 pansamente, tot așa și polițiștii. Dacă ai intervenții ce să faci să mergi pe jos, poate alea 10-15 minute pe care le mergi pe jos sunt vitale .

Nu putem face rabat – nu mai folosi 10 litri, folosește 5. Nu poți să pornești cu o asemenea dispoziție. Nu, o să folosesc cât am nevoie, în funcție de ce apare pe durata serviciului.

Cei mai lezați sunt cetățenii și siguranța publică. Ce mă deranjează este că în timp ce nu sunt bani, hai să găsim o formă de a economisi, de a limita… Hai să începem cu mașinile șefilor, care oricum au luat cele mai noi mașini, întotdeauna devin mașini de serviciu ale șefilor, iar ei nu au limită la carburant, în timp ce mașinile din stradă au această limită.

Chiar un coleg la ora 14.00 astăzi, din Cluj, m-a sunat și mi-a spus am 4 litri în rezervor și mi-a zis șeful că dacă nu mă descurc cu 4 litri înseamnă că nu sunt bun ca polițist. Trebuie să analizez eu când să merg, când să acționez la apelul 112″, a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL, Cosmin Andreică, președintele sindicatului Europol.