Focar de COVID-19 la un centru de persoane cu dizabilităţi din Alba

Focar de COVID-19 la un centru de persoane cu dizabilităţi din Alba
Focar de COVID-19 la un centru de persoane cu dizabilităţi din Alba
Publicat: 10/11/2020, 14:26
Actualizat: 10/11/2020, 14:30

Un focar uriaș de Covid-19 a fost descoperit la un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi din Baia de Arieş, județul Alba. Un număr de 44 de oameni au fost depistați cu noul coronavirus.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că s-au făcut peste 70 de teste la Centrul de îngrijire a Persoanelor cu Dizabilităţi din Baia de Arieş, iar 44 au avut rezultat pozitiv.

„Este vorba de 33 de beneficiari şi de 11 angajaţi. Sunt carantinaţi acolo, iar dacă va fi cazul să necesite vreun beneficiar sau vreun angajat spitalizare va fi transportat la un centru COVID din judeţ”, a spus Sinea.

Testarea de la centrul din Baia de Arieş s-a făcut respectând metodologia de testare în centre de îngrijire, unde sunt persoane vulnerabile.

Focarele de COVID din instanțe stârnesc îngrijorarea Asociației Magistraților: Sugerăm măsuri de suspendare a activității judiciare/ 34 de milioane de lei, suma cheltuită de Guvern pentru dezinfectarea instanțelor

Judecătoarea Viorica Costiniu, preşedinte de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, transmite o scrisoare deschisă ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, prin care solicită măsuri de suspendare a activității judiciare cu operarea doar a urgențelor, în contextul în care sindicatele personalului din magistratură se plâng că sălile de judecată au devenit adevărate focare COVID.  Judecătoarea retrasă din activitate afirmă că personalul din magistratură ia măsuri anti-COVID pe cheltuiala proprie, deși reprezentanții Guvernului susțin că au cheltuit nu mai puțin de 35 de milioane de lei pentru pentru achiziția de echipamente de protecție și dezinfectanți.

Săptămâna trecută, reprezentanții Sindicatului Național al Grefei Judiciare „Dicasterial” Timișoara s-au plâns, într-un comunicat, că  „lipsa de reacţie, incompetenţa şi incapacitatea de a gestiona situaţia pandemică a autorităţilor, atât centrale, cât şi locale ucide oameni!”.