Familia de români care n-a cheltuit niciun leu pentru energie electrică în 5 luni: „Potrivit calculelor mele, urmează să primesc bani

Publicat: 22 07. 2022, 17:08
Actualizat: 22 07. 2022, 17:47
Sursă Pixabay

Un bărbat din Lunca Ilvei, județul Bistrița Năsăud, nu a plătit niciun leu furnizorului de electricitate timp de cinci luni. În plus, Electrica îi datorează peste 250 de lei pentru intervalul în cauză.

Programul la care a apelat se numeste Casa Verde, prin care Guvernul oferă sprijin financiar pentru montarea de panouri fotovoltaice.

Statul i-a oferit 20.000 de lei iar el a contribuit cu 10.000 lei pentru un kit de 21 de panouri solare de 6 kilowati.

După câteva luni, acesta nu are de plătit niciun ban către furnizorul de electricitate, iar Elecrica îi datorează 250 de lei, o sumă care va crește în următoarele luni, în condițiile în care sunt anunțate temperaturi peste medie.

Bărbatul a aranjat foișorul cu panouri fotovoltaice

Bărbatul primește bani pentru ce dă înapoi furnizorului de energie.

„Am un consum mediu de 200-250 de kilowati pe lună, iar panourile produc în jur de 35-40 de kilowati pe zi. Am curent de n-am ce face cu el. În noiembrie, panourile au făcut 158 de kilowati, într-o lună de iarnă, în ianuarie 139 de kilowati, în martie 703 kilowati, iar în mai 910 kilowati. Potrivit calculelor mele, știam că urmează să primesc bani. Nu mă așteptam însă ca pe lunile de iarnă să primesc bani, ci să dau”, a explicat acesta.

După ce au văzut facturile cu minus pe care le primește, mai mulți oameni din preajma bărbatului i-au cerut ajutorul pentru a face același lucru în beneficiul lor.

În momentul de față, aproximativ 12 persoane din zonă au apelat la acest serviciu, iar 8 dintre acestea au fost eligibile.