Firea înființează „Primăria Copiilor”. Ce ar trebui să facă cei mici și cum vor fi învățați să exerseze „procese democratice”

Publicat: 18 11. 2017, 12:08
Actualizat: 25 03. 2019, 21:28

Proiectul Primăria Copiilor, inițiat de către un grup de consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), va fi discutat în ședința de miercuri.

„Se aprobă inițierea, pregătirea și implementarea proiectului Primăria Copiilor, care are ca scop promovarea implicării civice și conștientizarea drepturilor și obligațiilor cetățenești, ca parte activă a comunității, prin exersarea unui proces democratic de reprezentare la nivel local în rândul elevilor claselor V-VIII din școlile bucureștene și constituirea unui for consultativ care exersează procese democratice prin exprimarea așteptărilor, a nevoilor și totodată prin propunerea soluțiilor, sub formă de proiecte, cu implicarea cadrelor didactice”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit expunerii de motive, proiectul are drept scop constituirea unor consilii locale organizate la nivel de clase, dar și la nivel de Capitală.

„Primăria Copiilor (…) va avea în componență consilii locale organizate la nivel de clase și de școli și consiliu municipal la nivel de Capitală, structuri formate din reprezentanți aleși democratic la nivel de clase, școli și municipiu, primar al Capitalei și șase viceprimari de Capitală. Primăria Copiilor este un proiect care se derulează cu implicarea cadrelor didactice din școli. (…) Considerăm oportună desfășurarea unui proiect care să releve expresia unui proces amplu democratic și totodată cu un pronunțat rol formativ”, se arată în expunerea de motive.

Primăria Copiilor va fi implementată de Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret din cadrul Primăriei București – PROEDUS, conform sursei citate.