Fost primar din Iași, condamnat pentru că a plecat acasă cu două bidoane din primărie după ce a pierdut alegerile

Publicat: 16 03. 2021, 16:10
Actualizat: 16 03. 2021, 16:12
Fost primar din Iași, condamnat pentru că a plecat acasă cu mai multe bunuri din primărie după ce a pierdut alegerile / Sursă FOTO: Partidul Naţional Liberal Iaşi - Facebook

Fost primar din Iași, condamnat pentru că plecat acasă cu două bidoane cu soluție de curățat după ce a pierdut alegerile din 2016! Gheorghe Milia a plătit scump însușirea unor bunuri care nu îi aparțineau – 1 an și 4 luni de înschisoare cu suspendare.

Fostul primar din localitatea Butea, județul Iași, a pierdut alegerile locale din 2016. Ulterior, a fost acuzat că a plecat acasă cu mai multe bunuri care aparțineau primăriei. Acesta și-ar fi însușit un „aragaz, arzător, calculator, laptop şi două bidoane de 40 kg soluţie curăţenie”.

Fost primar din Iași, condamnat că a furat din primărie

Bidoanele au ajuns să fie date fără acte parohiei „Sf. Treime” din localitate. Acestea valorau 1.950 de lei, transmite ziaruldeiasi.ro.

În luna august 2016, poliția din Târgu Frumos a fost sesizată că Gheorghe Milia a sustras mai multe bunuri. Procurorii nu au putut demonstra că fostul primar și-a însușit celelalte bunuri, ci doar cele două bidoane. Astfel a fost trimis în judecată, în martie 2020, doar pentru soluția de curățare.

Fostul primar din Butea a primit o condamnare de 1 an și patru luni de închisoare cu suspendare. de asemenea, judecătorii din Pașcani i-au interzis timp de un an să candideze sau să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Gheorghe Milia trebuie să plătească Primăriei Butea suma de 1.950 de lei, contravaloarea bidoanelor. Curtea de Apel a dat luni, 15 martie, sentința de confirmare, care este definitivă.

Unul dintre primarii care a furat cel mai mult din banii statului este Gheorghe Anghel. Acesta a fost acuzat de 1.011 infracțiuni în 2017.

„În perioada 2009 – 2012, la nivelul Primăriei Municipiului Caracal, și-a desfășurat activitatea un grup infracțional organizat care a avut drept scop obținerea, de către membrii săi și persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, în principal direct din încasările instituției publice, în condiții nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operațiuni comerciale reale. Prejudiciul cauzat bugetului Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Caracal este de 5.009.500 lei”, se arată în comunicatul DNA.