Fotbaliștii germani ar putea purta veste antiglonț în Africa de Sud

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 20 02. 2012, 04:00
Jucătorii lotului german care va face deplasarea la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud ar putea purta veste antiglonț, în cazul în care se vor îndepărta de cantonamentul de lângă Pretoria, informează publicația britanică Sky News.

Jucătorii lotului german care va facedeplasarea la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud arputea purta veste antiglonț, în cazul în care sevor îndepărta de cantonamentul de lângă Pretoria, informeazăpublicația britanică Sky News.

„Posibilitatea ca jucătorii să se îndepărteze de hotelul la carevor sta trebuie menținută la minimum. Altfel, ei vor fi însoțiți degărzi de corp și vor purta veste antiglonț”, a explicat GünterSchnelle, de la BaySecur, firma responsabilă cu securitatea încadrul Federației Germane de Fotbal (DFB).

DFB va spori securitatea în jurul hotelului de cinci stele în careva fi cazată delegația germană, forul intenționând să angajeze, înacest sens, 20 de persoane în plus față de ceea ce va asiguraBaySecur.

„Din cauza ratei criminalității în Africa de Sud, DFB nu își vaasuma niciun risc. Vom folosi mai mult personal decât în modobișnuit”, a declarat șeful federației pe probleme de securitate,Helmut Spahn. Acesta va petrece patru zile în Africa de Sud, pentrua analiza cele mai potrivite măsuri de securitate care vor fi luatepentru delegația federației, dar și pentru reprezentanțiimass-media din Germania.

Spahn a mai menționat că DFB este în discuții cu poliția federalădin Germania, pentru o eventuală colaborare la turneul final.

Cupa Mondială din 2010 se va disputa în perioada 11 iunie – 11iulie 2010.

Mediafax