FOTO: Cine este judecătoarea care ar fi emis mandat de arestare prea TÂRZIU și, astfel, un violator periculos a fost lăsat în libertate / Curtea de Apel Cluj dă vina pe procurori

FOTO: Cine este judecătoarea care ar fi emis mandat de arestare prea TÂRZIU și, astfel, un violator periculos a fost lăsat în libertate / Curtea de Apel Cluj dă vina pe procurori
Mărginean Cătinean Candidia Laura, judecătoarea care ar fi întârziat la muncă / Foto: Facebook
Publicat: 04/02/2023, 11:32

Este anchetă la Curtea de Apel Cluj în cazul magistratului de la Judecătoria Dej, care ar fi dispus mandat de arestare prea târziu, respectiv la trei ore față de momentul în care a expirat ordonanța de reținere, și astfel un violator periculos a fost lăsat să plece.

Un bărbat periculos care a violat o adolescentă a fost eliberat de polițiști din cauză că judecătorul care ar fi trebuit să decidă arestarea preventivă a luat hotărârea mult prea târziu. Astfel, mandatul de reținere emis de polițiști pe numele bărbatului a expirat.

Acum, Curtea de Apel Cluj încearcă să stabilească modul în care a fost posibil ca un individ atât de periculos să fie lăsat liber pe străzile din România. Conform instanței, procurorii au adus dosarul la Judecătorie mult prea târziu.

Judecătoarea Carmen Pop, purtător de cuvânt al Curții de Apel Cluj, afirmă că „înregistrarea dosarului de parchet împreună cu referatul cu propunerea de arestare s-a făcut la serviciul de registratură al Judecătoriei Dej în data de 02.02.2023 la ora 12:39, sesizarea primind numărul de dosar 331/219/2023, iar la ora 12:43 cauza astfel formată a fost repartizată judecătorului de drepturi şi libertăţi Mărginean-Cătinean Candidia Laura, care a stabilit prin rezoluţie ora 13:00 pentru soluționarea propunerii”.

Individul fusese reținut pe 1 februarie, cu o zi înainte, la ora 13:15, astfel că mandatul său de reținere urma să expire în câteva minute.

„De vină sunt procurorii: Au adus dosarul prea târziu”

„Soluţionarea propunerii de arestare preventivă în şedinţa camerei de consiliu s-a făcut în prezenţa inculpatului, audiat în intervalul orar 13:00 – 13:07, deci în interiorul duratei reţinerii, după care judecătorul de drepturi și libertăţi s-a retras pentru deliberare, pronunţarea hotărârii având loc la ora 16:00. Între timp inculpatul a fost liber să plece având în vedere că la ora 13:15 a expirat măsura reţinerii, iar legea nu prevede ca activitatea de deliberare şi de pronunţare a hotărârii, deci soluţionarea propriu-zisă a propunerii, să aibă loc în interiorul celor 24 de ore ale reţinerii”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mai mult, vina este pasată de judecători la procurori, care ar fi cerut arestarea preventivă a individului foarte târziu.

„Datele prezentate anterior şi care rezultă din evidenţa informatizată a instanţei arată faptul că sesizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi a avut loc cu numai 54 minute mai devreme de expirarea măsurii reţinerii”, a conchis judecător Carmen Pop, purtător de cuvânt, citată de presa locală.

Mărginean Cătinean Candidia Laura, judecătoarea care ar fi întârziat la muncă / Foto: Facebook
Mărginean Cătinean Candidia Laura, judecătoarea care a dispus arestarea / Foto: Facebook

Procurorii spun că au vrut să meargă cu propunerea de arestare mai devreme, dar judecătoarea le-ar fi zis că e plecată

Pe de altă parte, potrivit clujust.ro, surse din Parchet susțin că au vrut să meargă cu propunerea de arestare încă din seara de 1 februarie, însă judecătoarea de drepturi și libertăți le-ar fi transmis că este plecată.

Acesta este și motivul pentru care dosarul violatorului periculos a ajuns atât de târziu pe masa judecătoarei,

Violator periculos, lăsat să plece din cauza unor proceduri

Un bărbat periculos care a violat o adolescentă a fost eliberat de polițiști dintr-un motiv absolut incredibil. Judecătorul care ar fi trebuit să decidă arestarea preventivă a acestuia a întârziat la serviciu, astfel că mandatul de reținere emis de polițiști pe numele bărbatului a expirat.

Astfel, bărbatul a profitat de această situație și a dispărut în cursul zilei de joi.

Suspectul, Paul Alin Moldovan, cunoscut ca „Mucea”, în vârstă de 44 de ani, este suspectat că a violat o fată de 17 ani din comuna Cășeiu, județul Cluj.

Paul Moldovan „Mucea”, a fost reținut de polițiștii dejeni în 1 februarie dimineața, după ce oamenii legii au fost sesizați despre faptul că ar fi violat o tânără de 17 ani. Fata fusese amenințată și forțată să întrețină relații sexuale într-un imobil din comuna Cășeiu, bărbatul profitând de faptul că era singură, prietenul acesteia fiind plecat la muncă, potrivit someseanul.ro.

„În această după-amiază, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, au demarat activități în vederea depistării unui bărbat, de 44 de ani, din comuna Cășeiu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol asupra unei minore de 17 ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus, la data de 1 februarie a.c., reținerea lui pentru 24 de ore.

Fapta pentru care este cercetat a fost comisă la data de 1 februarie a.c., într-un imobilul din comuna Cășeiu.

După expirarea aceastei măsuri, pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, de către magistrații Judecătoriei Dej.

La acest moment, sunt derulate activități cu efective mărite, în vederea depistării bărbatului, semnalmente acestuia fiind date în consemn la nivelul județului.

Persoanele care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112” – au transmis polițiștii clujeni.

Judecătorul știa despre acest dosar

Potrivit sursei citate, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Dej, care ar fi trebuit să se ocupe de cererea polițiștilor privind arestarea preventivă a bărbatului, știa de acest dosar încă de miercuri, dar a ajuns târziu la serviciu a doua zi, motiv pentru care mandatul de reținere pentru 24 de ore a expirat. Astfel, polițiștii nu au mai avut temeiul legal pentru a-l reține pe Moldovan. Abia după orele prânzului, când judecătorul a ajuns la serviciu, a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului, dar era prea târziu. „Mucea” era plecat de câteva ore bune.

Imediat ce s-a văzut liber, violatorul a plecat într-o direcție necunoscută. Conform unor surse, acesta a amenințat că se duce direct s-o omoare pe cea care l-a denunțat la poliție, adică „soacra” fetei pe care a violat-o, mai exact mama prietenului tinerei.

Polițiștii l-au găsit a doua zi, într-o casă părăsită și l-au dus direct în arest pentru 30 de zile.

Paul Alin Moldovan a mai fost reținut de polițiștii dejenei în ianuarie 2016, fiind acuzat, alături de alți doi bărbați din Dej și Cășeiu, de proxenetism. În 2017, acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu