Francois Hollande: Vladimir Putin este un „mincinos în serie, a minţi este a doua lui natură”

Francois Hollande: Vladimir Putin este un „mincinos în serie, a minţi este a doua lui natură”
Francois Hollande spune că Putin este un mincinos
Publicat: 05/04/2022, 21:32

Vladimir Putin este un „mincinos în serie”, spune fostul preşedinte francez Francois Hollande, care a lansat acuzaţii în acest sens într-un interviu publicat de cotidianul Le Monde.

„A minţi este a doua lui natură. A discuta cu Putin înseamnă să-l asculţi ore în şir ştiind că el nu va face nimic din ce spune şi că el nu spune nimic din ce intenţionează să facă”, afirmă Hollande în acest interviu, conform agenției de presă DPA.

Fostul președinte francez a mai spus că lui Putin îi place să susţină discursuri lungi cu referinţe istorice care îi permit să nu trebuiască să răspundă la întrebări şi care-i lasă spaţiu de manevră în legătură cu orice concesie pe care pare că o face.

Hollande susţine, de asemenea, că este important să fie menţinute canalele de comunicare cu Kremlinul, dar atenţionează toate părţile să-şi ţină sub control aşteptările.

„Putin nu vrea cu adevărat să negocieze acum. Obiectivul lui de război este (ca forţele militare ruse) să ocupe din Ucraina o parte cât mare posibilă”, a spus el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase