Gabriel Oprea, audiat ca martor în dosarul lui Kovesi: România are nevoie de justiție puternică

Publicat: 21 03. 2019, 16:20
Actualizat: 25 03. 2019, 20:23

This browser does not support the video element.

„Un cetățean român a făcut o plângere penală unui magistrat român. Și am fost chemat ca martor, am dat o declarație de martor. E un dosar în curs de cercetare”, a declarat Gabriel Oprea, la ieșirea de la Secția de anchetă.

Întrebat cum vede dosarul deschis în urma unui denunț al lui Sebastian Ghiță, fostul ministru de Interne a spus: „Eu l-am cunoscut pe Ghiță, a fost la PSD, unde am fost și eu, a fost parlamentar.(…) Am fost amic cu Sebastian Ghiță. (…) România are nevoie, ca să fie puternică, de o justiție puternică. În schimb, nu are nevoie de abuzuri”.

Tot joi, în acest dosar, a fost audiat și jurnalistul Ion Cristoiu, care a confirmat procurorului de caz faptul că fotografia de la dosar, din crama lui Ghiță, în care apare și Laura Codruța Kovesi, este cea pe care i-a arătat-o fostul deputat în cadrul unui interviu.

Laura Codruța Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, care susține că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.

Tot Ghiță a vorbit public despre relația cu fosta șefă a DNA, invocând fotografii sau materiale video care ar arăta relația apropiată. Laura Codruța Kovesi a negat de fiecare dată că ar fi avut o relație apropiată cu fostul parlamentar.