GÂNDUL LIVE. Allen Coliban, primarul ales al Brașovului: „Vreau să avem transparență, o relație directă cu cetățenii / Vă lansez o provocare: Să ne auzim peste 100 de zile”

GÂNDUL LIVE. Allen Coliban, primarul ales al Brașovului: „Vreau să avem transparență, o relație directă cu cetățenii / Vă lansez o provocare: Să ne auzim peste 100 de zile”
Publicat: 29/09/2020, 12:48
Actualizat: 29/09/2020, 14:43

Allen Coliban (USR), primarul ales al Brașovului, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre proiectele sale pentru Brașov, un adevărat oraș-magnet pentru sute de mii de români.

„Nu au fost mulți oameni din zona analizei politice, care să se aștepte la un asemenea rezultat, dar brașovenii așteptau o schimbare.

Da. Am un plan pentru prima sută de zile de mandat. Necesită o ajustare după ce voi avea acces la informații. O problemă a conducerii era opacitatea.

„Vrem o relație directă cu cetățenii”

Vreau să avem această transparență, o relație directă cu cetățenii.

Câteva probleme ale Brașovului, asupra cărora trebuie să intervin. Dacă vorbim de presiunea imobiliară, ea pornește tot de la planurile urbanistice.

Vreau să clarific un lucru. Brașovul se dezvoltă și brașovenii sunt mândri de dezvoltare. E un oraș magnet. Sute de mii de români vor să se mute spre Brașov. Dar felul cum această dezvoltare are impact asupra orașului ține de reglementările urbanistice.

Primarul și aparatul pot să ia decizii pentru cartiere noi, cu creșe, parcuri, grădinițe, care lipsesc brașovenilor. Partea imobiliară să fie o colaborare între primărie și investitori. Situații care cu interese și implicarea dezvoltatorilor, cartierele arată cât de cât bine, dar avem și exemple negative.

Administrația locală să reprezinte interesul cetățeanului.

Este un răspuns care ține de bucătăria internă. Există modele de manangement bazate pe criterii, evaluării, decizii în consecință.

În tot ceea ce înseamnă interacțiunea cu electoratul, cele 200 de zile de live-uri mi-au arătat că există deschidere foarte mare din partea cetățenilor. Am primit inclusiv foarte multe semnalări de probleme, acest lucru va trebui să fie sângele din legătura dintre primărie și administrația locală. Toate aceste lucruri au lipsit în ultimii 16 ani la Brașov.

Proiectele noului primar din Brașov

Ați răsucit un cuțit într-o rană. Sunt trei subiecte mari care țin de infrastructura mare a Brașovului: aeroportul, autostrăzile, legătura se va face prin Sibiu, autostrada Brașov-Sibiu, Brașov-București, s-a tot vorbit de ele, dar Brașovul nu a avut reprezentarea de forță, din păcate.

În tot ceea ce ține de mine, consider că deja am demonstrat că sunt capabil de colaborare. Avem nevoie de o corectă reprezentare la centru și colaborare reală între instituțiile din plan local și cele centrale.

Să vă lansez o provocare: să ne mai auzim peste 100 de zile. Sunt optimist, am avut un dialog la nivel politic bun cu președintele CJ Brașov, avem premier brașovean, nu am avea nicio scuză să dăm rateuri referitor la această colaborare.

Da, există poluare în Brașov. Principala sursă determinată sunt poluatorii industriali, iar faptul că regândim Planul Urbanistic ne dă posibilitatea să facem relocarea poluatorilor în zone din afara orașului.

A doua cauză: cea legată de trafic – este necesară regândirea mobilității urbane. Transportul public electric, deplasări cu bicicleta, deplasări pietonale. Brașovul este prea mult un oraș al mașinilor, trebuie regândit ca un oraș pentru pietoni, bicicliști, transportul public”, a declarat Allen Coliban la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului