GÂNDUL LIVE. Allen Coliban, primarul ales al Brașovului: „Vreau să avem transparență, o relație directă cu cetățenii / Vă lansez o provocare: Să ne auzim peste 100 de zile”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Allen Coliban, primarul ales al Brașovului: „Vreau să avem transparență, o relație directă cu cetățenii / Vă lansez o provocare: Să ne auzim peste 100 de zile”

Allen Coliban (USR), primarul ales al Brașovului, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre proiectele sale pentru Brașov, un adevărat oraș-magnet pentru sute de mii de români.

„Nu au fost mulți oameni din zona analizei politice, care să se aștepte la un asemenea rezultat, dar brașovenii așteptau o schimbare.

Da. Am un plan pentru prima sută de zile de mandat. Necesită o ajustare după ce voi avea acces la informații. O problemă a conducerii era opacitatea.

„Vrem o relație directă cu cetățenii”

Vreau să avem această transparență, o relație directă cu cetățenii.

Câteva probleme ale Brașovului, asupra cărora trebuie să intervin. Dacă vorbim de presiunea imobiliară, ea pornește tot de la planurile urbanistice.

Vreau să clarific un lucru. Brașovul se dezvoltă și brașovenii sunt mândri de dezvoltare. E un oraș magnet. Sute de mii de români vor să se mute spre Brașov. Dar felul cum această dezvoltare are impact asupra orașului ține de reglementările urbanistice.

Primarul și aparatul pot să ia decizii pentru cartiere noi, cu creșe, parcuri, grădinițe, care lipsesc brașovenilor. Partea imobiliară să fie o colaborare între primărie și investitori. Situații care cu interese și implicarea dezvoltatorilor, cartierele arată cât de cât bine, dar avem și exemple negative.

Administrația locală să reprezinte interesul cetățeanului.

Este un răspuns care ține de bucătăria internă. Există modele de manangement bazate pe criterii, evaluării, decizii în consecință.

În tot ceea ce înseamnă interacțiunea cu electoratul, cele 200 de zile de live-uri mi-au arătat că există deschidere foarte mare din partea cetățenilor. Am primit inclusiv foarte multe semnalări de probleme, acest lucru va trebui să fie sângele din legătura dintre primărie și administrația locală. Toate aceste lucruri au lipsit în ultimii 16 ani la Brașov.

Proiectele noului primar din Brașov

Ați răsucit un cuțit într-o rană. Sunt trei subiecte mari care țin de infrastructura mare a Brașovului: aeroportul, autostrăzile, legătura se va face prin Sibiu, autostrada Brașov-Sibiu, Brașov-București, s-a tot vorbit de ele, dar Brașovul nu a avut reprezentarea de forță, din păcate.

În tot ceea ce ține de mine, consider că deja am demonstrat că sunt capabil de colaborare. Avem nevoie de o corectă reprezentare la centru și colaborare reală între instituțiile din plan local și cele centrale.

Să vă lansez o provocare: să ne mai auzim peste 100 de zile. Sunt optimist, am avut un dialog la nivel politic bun cu președintele CJ Brașov, avem premier brașovean, nu am avea nicio scuză să dăm rateuri referitor la această colaborare.

Da, există poluare în Brașov. Principala sursă determinată sunt poluatorii industriali, iar faptul că regândim Planul Urbanistic ne dă posibilitatea să facem relocarea poluatorilor în zone din afara orașului.

A doua cauză: cea legată de trafic – este necesară regândirea mobilității urbane. Transportul public electric, deplasări cu bicicleta, deplasări pietonale. Brașovul este prea mult un oraș al mașinilor, trebuie regândit ca un oraș pentru pietoni, bicicliști, transportul public”, a declarat Allen Coliban la GÂNDUL LIVE.

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Țara care SE ÎNCHIDE COMPLET! Mesajul șocant al Guvernului acestei țări
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide