GÂNDUL LIVE. Dan Vâlceanu, PNL: „România nu a avut o legislație specifică pentru asemenea situații”

Redactor:
Silviu Bănilă

Zi decisivă pentru Legea izolării și carantinei! Proiectul inițiat de guvern intră la vot în parlament. Ședința se anunță una cu scântei, deoarece puterea și opoziția nu s-au înțeles! Dan Vâlceanu (PNL), a vorbit, în direct la GÂNDUL LIVE, despre legea care ar urma să fie adoptată joi, pentru a gestiona în continuare criza coronavirusului, la nivel național.

„Azi e programată ședința plenului, pentru a fi adoptată această lege. România nu a avut o legislație specifică pentru asemenea situații. Doamna Zeicescu, am ajuns la o retorică halucinantă, alimentată, din păcate, prin decizii CCR, care trebuie respectate, dar nu am văzut niciunde că scrie că un om bolnav, care e un pericol pentru ceilalți, când e dus la spital, e privat de libertate. Pe de altă parte, vă aduc în atenție câteva aspecte. Guvernul a luat decizii imediate.

„Bazaconiile” care dau sentimentul că nu există Covid

Sunt tot felul de bazaconii, care alimentează sentimentul că nu există covid. Noi asta facem zi de zi, sunt specialiști care vin toată ziua la televizor, toată ziua ne spun să purtăm mască, ascultați sfaturile specialiștilor, nu ascultați ceea ce spun cei angrenați politic!

Eu sper să iasă legea cum a fost trimisă la Parlament. Discutăm despre carantinare. Ea poate fi instituită pentru o zonă, o localitate, nu poți să introduci carantină și să iei pe fiecare la puricat.

Câta vreme vom avea în spațiu public oameni care apără nerespectarea acestor legi veți vedea același comportament.

Nu e necesară starea de urgență!

Din punctul meu de vedere, nu e necesară starea de urgență! Nici după 27 septembrie. Dacă există condiții pentru impunerea altor măsuri, restricții, atunci poate facem, dar starea de urgență presupune mult mai mult. Dacă toți am respecta regulile…nu am discuta despre capacitatea ATI.

Scena politică e invadată de fake news-uri. Noi astăzi, dacă era să respectăm stare de alertă 15 zile (cum dorea PSD), nu mai eram obligați să purtăm nici mască, eram la o explozie a infectărilor”, a declarat Dan Vâlceanu la GÂNDUL LIVE.

Inchide