Gara de Nord din Capitală va avea stație oficială de taxi

Publicat: 07 08. 2013, 09:41

Gara de Nord din București, cea mai mare destinație feroviară a țării, va avea o stație oficială de taxi, al cărei administrator va fi selectat prin licitație, potrivit informațiilor publicate marți pe pagina de Facebook a Gării de Nord.

Stația va fi amenajată după modelul celei de la Aeroportul „Henri Coandă”, conform sursei citate.

Invitația de participare la licitația pentru administrarea acestei stații a fost lansată marți, termenul de depunere a ofertelor este 20 august, iar deschiderea acestora se va face în 26 august, se mai precizează pe pagina de Facebook a Gării de Nord.

„Sperăm să scăpăm, astfel, de taximetriștii pirat și de aglomerația continuă și necivilizată de TAXI-uri din fața intrării principale a Gării”, se mai menționează pe pagina de Facebook a celei mai mari gări din România.

Gara de Nord este administrată de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, care se ocupă de întreaga infrastructura feroviară a țării.

Problema serviciului de taximetrie în zona gărilor și a aeroporturilor a revenit în actualitate în vara anului trecut, după ce o studentă japoneză venită cu avionul la București a fost acostată în Aeroportul „Henri Coandă”, urcată într-un taxi și dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită și ucisă.

În urma acestei crime, polițiștii au intensificat controalele autoturismelor din gări și aeroporturi, fiind vizate inclusiv taxiurile și, implicit, fenomenul pirateriei.